medyauzmani.com
12 sağlıklı bayram sofrası önerisi – Yemek Fikirleri

12 sağlıklı bayram sofrası önerisi

1-Ramazan ayının bitiminden sonra öğün ve ara öğün sayılarına dikkat edilerek yenilecek gıda miktarı aniden arttırılmamalıdır. Atıştırmalık diyete taze meyve, ceviz, badem, fındık, az şekerli komposto, ayran veya kefir gibi içecekler eklenebilir.

2- Bayram sabahı güne hafif bir kahvaltı ile başlanmalı, kızartma ve kavurma yöntemleriyle pişirilen yiyecekler tercih edilmemelidir. Domates, salatalık, maydanoz, az tuzlu peynir ve haşlanmış yumurta gibi çiğ sebzeleri tercih edin. Sosis, salam, sosis ve hamur işleri gibi yağlı yiyeceklerden kaçınılmalıdır.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın