medyauzmani.com
40 Gelin Tatlısı – Yemek Fikirleri

40 Gelin Tatlısı

40 düğün tatlısı tarifi nasıl yapılır

yemebaskı tarifi

  1. Macunu hazırlamak için süt, yağ, yumurta, sirke ve limon suyunu bir kapta karıştırın.
  2. Un ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun.
  3. Hamuru 16 eşit parçaya bölün ve tatlı tabağı büyüklüğünde yuvarlayın.
  4. Her tarafını nişasta ile kaplayıp üst üste diziyoruz.
  5. Plastik sargı ile örtün ve bir saat dinlendirin.
  6. Ardından açabildiğiniz kadar 1 beze açın.
  7. Açtığınız hamuru bir kenara alın ve üzerini bir bezle örtün. Üç sayfayı da açın ve diğer sayfaya yerleştirin.
  8. Ardından aralarına az miktarda nişasta serpip üst üste dizerek folyoları tekrar yayın. (Bu noktada daha az nişasta serpersek katmanlar yapışır, fazla serpersek şeker bozulur (katları daha sonra ayıracağımız için ara sıra kontrol edin).
  9. Bunu çok ince bir tabaka yuvarlamak için yapıyoruz. Ancak ince hamurları açmaya alışkınsanız 4 kat üst üste koymadan mümkün olduğu kadar geniş açabilirsiniz.
  10. Tereyağını erittiğinizden ve köpüğü çıkardığınızdan emin olun. Aksi takdirde, şeker üzerinde kahverengi lekeler görünecektir.
  11. Dört kat hamurları tek tek ayırın.
  12. Masanın üzerine bir parça hamur alın.
  13. Eritilmiş tereyağına 3-4 kat sıvı yağ sürün.
  14. Hamurun her tarafını yağladığınızdan emin olun. Üzerine diğer hamuru koyup tekrar boyayın. Aynı şekilde 4 kat yufkayı aralarına tereyağı sürerek üst üste koyun.
  15. Üzerine kavrulmuş ve sulandırılmış fındıkların yaklaşık dörtte birini yayın.
  16. Ardından 3-4 parmak genişliğinde katlayarak rulo yapın.
  17. Ruloyu yarım çay bardağına kesin ve fırın tepsisine dizin. Kestiğiniz parçadan aynı şekilde yarım ay şeklinde yan yana kesin. Son olarak rulonun diğer tarafından parçaları aynı şekilde kesin.
  18. Kalan parçaları küçük bir tepsiye yerleştirin. (Ayrıca pişirilip içilecektir.)
  19. 16 yufkanın 4’ünü yaptıktan sonra kalanını 4’lü gruplar halinde aynı şekilde hazırlayın (dört grup 4’er kat hamur olacak)
  20. Kestiğiniz parçaları yağlı kağıdı açmadan tepsiye dizin.
  21. Kalan yağı tepsideki tatlının üzerine gezdirin.
  22. 160 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık bir saat, üst katı çıkana ve altı rengi çıkana ve içi pişene kadar pişirin.
  23. Tatlı fırında pişerken şerbeti kaynatın.
  24. Tatlıyı fırından çıkardıktan 5 dakika sonra sıcak şerbeti ilk ısısının üzerine dökün. (Tatlı sıcak, şerbet sıcak olmalı) İçtikten sonra servis edebilirsiniz.

Not: *Şekeri yarım boy yaptım. Siz de ihtiyacınıza göre yarım boy yapabilirsiniz. *İçindeki ceviz de bu tatlıya çok yakışıyor. Evde fındık olduğu için fındıkla yaptım. * Yağ miktarı fazla ise piştikten sonra daha fazla şerbet tüketin.

Resimli 40 gelin tatlısı tarifi

40 Gelin Tatlısı
40 Gelin Tatlısı
40 Gelin Tatlısı
40 Gelin Tatlısı
40 Gelin Tatlısı
40 Gelin Tatlısı

En popüler mutfak ve ev eşyalarında kaçırılmayacak fırsatlar için tıklayın.

4 milyon kişi tarafından takip edilen Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

9 milyondan fazla kişi tarafından indirilen Lezzetli Tarifler uygulaması ile. 800.000’den fazla Denenmiş ve test edilmiş tarif her zaman yanınızda. Siz de hemen indirin.

40 Gelin Tatlısı 26.10.2022 tarihinde saat 15:50’de yayınlandı.

Bu sayfa 26.10.2022 15:50 tarihinde güncellenmiştir.

şerbetli tatlılartatlılar Tarifler
Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın