medyauzmani.com
adana çiftçi köftesi nasıl yapılır? – Yemek Fikirleri

adana çiftçi köftesi nasıl yapılır?

30 dakika. Hazırlanma zamanı

Adana yöresine ait Hatay’da sıklıkla yapılan farklı bir tarifle karşınızdayız: kıymalı köfte tarifi. Yöresel yemeklere meraklıysanız ve sofranızda küçük bir değişiklik arıyorsanız bu tarifi kaçırmayın! İlk olarak köylü köftelerinin üzerine nefis bir ıspanak, ceviz ve nar şerbeti yapacağız ve ıspanaklı köfte yapacağız. Ardından ıspanak sevmeyenler için domates soslu bir seçenek sunacağız. Hazırsanız güne ve davetlerinize kolayca hazırlayabileceğiniz köylü köftesi yapmayı birlikte öğrenelim.

Bulgurlu köfte tarifi nasıl yapılır?

Dersler

  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • Bir buçuk yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı domates salçası
  • kimyon tutam
  • Bir buçuk kaşık kuru nane
  • bir tutam tuz

yapılışı

Bulgur, biber salçası, salça, rendelenmiş veya doğranmış domates, kimyon, kuru nane ve 1 tutam tuzu geniş bir kap veya tepside birleştirip 20 dakika yoğurun.

Karışım hamur kıvamına gelince hamurdan küçük parçalar alıp 1 cm’lik toplar halinde yuvarlayın. Parmak uçlarınızla toplarda küçük oluklar açın.

Fotoğraflı köfte tarifi

Büyük bir tencerede 1 litre suyu bir tutam tuz ile kaynatın.

Adana Yemek Fereşta

Hazırladığınız topları kaynar suya koyun ve 5 dakika pişirin.

Bulgurlu köfte

Bulgur topları piştikten sonra bir kevgir yardımıyla sudan çıkarın ve bir kenara koyun.

Çiftçi köftesi nasıl yapılır?

Köftelerimiz hazır, şimdi üzerlerine sosu hazırlayacağız.

Filo topları için ıspanak sosu tarifi

Dersler

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 6 diş sarımsak, ince kıyılmış
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yarım su bardağı iri dövülmüş ceviz
  • Garnitür için 300 gr ıspanak yaprağı

yapılışı

Ispanak yapraklarını yıkayıp irice doğrayın.

Bir tencereye zeytinyağını ekleyin ve orta ateşte ısıtın.

Sarımsak ve pul biber ekleyin ve 10-15 saniye pişirin.

Üzerine ıspanak ekleyin, tuz ekleyin, karıştırın ve 5 dakika pişirin.

5 dakikanın sonunda ocağı kapatın ve bir kenarda beklettiğiniz haşlanmış bulgurları, cevizleri ve nar ekşisini ilave edin.

Servis yapmadan önce iyice karıştırın ve sıcak servis yapın.

Füle topları için rendelenmiş domates sosu tarifi

Dersler

  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • bir tutam acı biber
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı rendelenmiş veya doğranmış domates
  • 2 diş sarımsak, ince kıyılmış veya rendelenmiş
  • Tuz ve biber

yapılışı

Zeytinyağı ve biber salçasını bir tavaya alın. Hafif bir biber salçası kokusu gelene kadar kızartın.

Üzerine rondodan geçirdiğiniz veya rendelediğiniz domateslerden 1 su bardağı ekleyin.

Domatesleri karıştırarak pişirin ve sertleşmeye başlayınca sarımsak, pul biber, tuz ve karabiberi ekleyin.

Sos koyulaştıktan sonra haşlanmış bulgur toplarının üzerine dökün ve karıştırın.

Sos iyice karıştırıldıktan sonra servis tabağına alın ve beğeninize ince kıyılmış maydanoz yaprakları ile süsleyin.

Köylü köfte tarifi

köfte tarifi

Yeşillikleri ıspanaklı veya maydanozlu sevenler ya da domates sosu tercih edenler için farklı sos hazırlama şekillerinden bahsettik. Nitekim bulgur köftelerini faladan çıkardıktan sonra iç harcının yapılışı tamamen sizin damak zevkinize kalmış. Kıyma ile de sos yapabilir ya da ızgara küçük kıyma ile servis edebilirsiniz. Ya da yoğurt hayranıysanız, bulgur böreklerinize yoğurt ve baharatlarla tatlandırılmış domates sosu eklemeyi düşünün.

Bulgur köftesi için hazırladığınız bulgur toplarını kaynatmadan buzluk poşetlerine koyup buzlukta saklayabilirsiniz. Kullanmak istediğinizde buzluktan çıkarıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyip kaynatabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın