medyauzmani.com
Aptal – Yemek Fikirleri

Aptal

KİL

4-6 Servis
Çok zor
Ev yapımı ürünler

ŞEYLER

    1 köy tavuğu

    6-7 karabiber

    2-3 dal maydanoz

    Yarım limon suyu

    2 doğranmış soğan

    2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

    Yarım çay kaşığı kırmızı biber

    2-3 fesleğen yaprağı, ince doğranmış

    1 yemek kaşığı tuz

    MANGA HAKKINDA

    başına 500 gr

    275 ml ılık su

    1 yemek kaşığı zeytinyağı

    1 yemek kaşığı tuz

Hamuru için un, su, tuz ve yağı geniş bir kaba koyun. Sert ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Elinizde katlayın, bir mutfak havlusu ile örtün ve oda sıcaklığında 20 dakika dinlenmeye bırakın. Hamuru elma büyüklüğünde bezelere ayırın. Tezgahtan 1 beze alıp elinizle yuvarlayarak parmak uzunluğunda şeritler oluşturun. Bunu yaparken bazen elinizle tezgahı verin. Ardından 3 cm kesin. Kalan bezeleri de aynı şekilde yerleştirin. 1 parça hamuru elinize alın. Daha sonra hafif yumuşak bir tezgahın üzerine alıp büyük tarafıyla parmak uçlarınızla bastırarak kendinize doğru kıvırın. Bu şekilde, bir delik çaprazı elde edersiniz. Kalan parçaları da aynı şekilde yerleştirin. Un tezgahına alıp üzerini örtüp 40 dakika dinlendirin.Tavuk bir tencereye koyun ve üzerine karabiber, maydanoz, limon, tuz ve soğuk su ilave ederek dört parmakla kapatın. Tavuk pişene kadar kaynatın. Tavuğu tencereden çıkarın ve eti parçalayın. Bir tavada soğanları ve yağı kavurun. Toz kırmızı biber serpin, 1-2 yemek kaşığı tavuk suyu ekleyin ve pişirin. Suyu bitince ocaktan alın. Fesleğeni ekleyip karıştırın. Köfteleri tavuk çorbasında haşlayın. Pişirildiğinde su yüzeyine çıkarlar. Bir kepçe yardımıyla servis tabağına alın. Üzerine tavuk parçalarını koyun, soğan sosunu dökün ve servis yapın.

ETİKETLER

Gılnış’ın yaptığı makarna çeşitleri

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın