FONDÜ TARİFLERİ

– 400 gram damla çikolata
-1 muz
-1 şeftali
– 10 kayısı
-200 gram çiğ krema
– 1 çay kaşığı tereyağı

FONDÜ YAPMAK

Meyveleri küçük parçalar halinde kesin. Ayrı yemekler alın. Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin. Kremayı ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Boşken 15 dakika ısıttığınız fondü kabına dökün. İstediğiniz meyveyi bir fondü tabağına alıp çikolataya batırarak yiyin.

ÖNEMLİ NOKTA

Fondünüz sertleşmeye başlarsa hemen bir yemek kaşığı daha krema ekleyin ve hızlıca karıştırın. Bu şekilde fondü sıvı olacaktır. Ancak unutulmamalıdır ki fondü beklemeye bırakılırsa sertleşebilir.

ETİKETLER

fon, sermaye