medyauzmani.com
Artan pirinçten Yayla Çorbası tarifi nasıl yapılır? -Ferishtah.com – Yemek Fikirleri

Artan pirinçten Yayla Çorbası tarifi nasıl yapılır? -Ferishtah.com

10 dakika. Hazırlanma zamanı

Pilav pişirdin ve biraz ekledin. Ertesi gün aldım diyorsanız herkese yetmez. Bu küçük pirinçle ne yapacağımı ve nasıl değerlendireceğimi düşünme. En güzeli de kalan pirinçten yayla çorbası yapmaktır. Dilerseniz ertesi gün pirinç artığı ile yayla çorbası pişirebilirsiniz. Ya da dar zamanlar için dondurucuda saklayabilir ve ihtiyaç duyduğunuzda hızlıca çorba yapmak için kullanabilirsiniz.

Dersler

  • 2 su bardağı pirinç pilavı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • yarım limon suyu
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • tuz

Artan pirinçten yayla çorbası tarifi

1. Kalan 2 su bardağı pirinci çorbayı yapacağınız tencereye alın.

2. Üzerine 4 su bardağı sıcak su dökün ve karıştırın.

3. Tencerenin altını açın ve çorbayı kaynatmaya başlayın.

4. Şimdi çorba için baharatı hazırlayacağız. 4 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı un, bir yumurta sarısı ve yarım limon suyunu bir kapta çırpın.

5. Baharatları hazırladığınız kaseye kaynayan çorba suyundan biraz ekleyin ve karıştırın.

6. Sos iyice ısınıp çorbanın sıcaklığına yaklaşınca tenceredeki çorbaya azar azar ilave edin.

7. Baharatları çorbaya eklerken çorbayı sürekli karıştırın ki baharatlar dağılmasın.

8. Tüm baharatları çorbaya ekledikten sonra çorbayı kaynatın ve ocaktan alın.

9. Kuru nane ve gerektiği kadar tuz ekleyin (pirinç tuzuna göre).

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın