medyauzmani.com
Asla bulaşmayan bir kalem gibi lahana sarma yapmanın püf noktası – Yemek Fikirleri

Asla bulaşmayan bir kalem gibi lahana sarma yapmanın püf noktası

Lahana ruloları Türk mutfağında yaygın bir lezzettir. Uzun zamandır herkesin favori yemeklerinden biri olan lahana dolması, özellikle kış aylarında çokça yapılır. Lahanayı sarmak, normal üzüm yaprağıyla sarmaktan daha kolay ve doyurucudur. Bu nedenle lahana ruloları bol olmaları nedeniyle daha çok tercih edilmektedir.

Lahana sarması yaparken herkes dağılmamasını ister.

Bu nedenle lahana sarması yaparken bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekiyor.

Habertürk tarafından Ortak bir tarifte, lezzetli lahana ruloları yapmak için saçma sapan bir tarif sunuldu. Tarifi sizlerle paylaşacağız ve arkadaşlarınızla paylaşacağız.

 

Lahana Rulo Malzemeler:

1 orta boy lahana

250 gr orta yağlı dana kıyma

1 büyük soğan

Bir avuç kırık pirinç

Yeterince tuz ve karabiber

Lahana ruloları yapmak:

Lahana yapraklarını kaynayan tuzlu suda kabuğu kaybolana kadar haşlayın, süzün ve bir tabağa alın.

İçi için iki kez şekil verilmiş, iyice yoğrulmuş kıymaya pirinç, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiber eklenir.

İç harcı hazır olunca lahana yapraklarını teker teker yuvarlayın ve her yaprağın ortasına iç harcından birer parça koyup sarın.

Dolmayı tencereye koymadan önce tabanına 1-2 sıra lahana yaprağı serilir. Doldurulmuş rulolar, düzenli bir şekilde tabakaların üzerine yerleştirilir.

Yapraklar sarılıp tencereye yerleştirildikten sonra üzerlerine tek parmakla su dökülür.

Doldurmanın üzerine ters çevrilmiş bir kap yerleştirip tencerenin kapağını kapattıktan sonra ateşe koyun ve pişmeye bırakın.

Dolmalar piştikten sonra servis tabağına alınır ve sıcak olarak tüketilir.

Bu dolgu isteğe göre sade veya yoğurtlu olarak servis edilebilir.

Evet, tarif bu. Ayrıca Habertürk leziz lahana ruloları yapmayı öğrenmek için bazı püf noktaları paylaştı! İşte herkesin bilmesi gereken püf noktaları

İlk numaraLahana ruloları, pişirildikten sonra bir gece buzdolabına konulduğunda daha lezzetli oluyor.

İkinci hile: Pişirme sırasında dolmanın tencerenin üstüne çıkmaması için bir tabak ters çevrilir.

Üçüncü ipucu: İstenirse tereyağında kavrulmuş sarımsak ilavesiyle daha da lezzetli olur.

Lahana ruloları hakkında bilmeniz gereken tek şey bu! arkadaşlarınıza tavsiye edebilirsiniz

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın