medyauzmani.com
ayva reçeli – Yemek Fikirleri

ayva reçeli

Ayva reçeli tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Öncelikle ayvamızı yıkayıp güzelce soyalım.
  2. Ayvanın içinden çıkan tohumlardan kurtulmayalım, onları bir kenara koyalım.
  3. Ayvamızı küçük dilimler halinde keselim.
  4. Ayvamızı büyük bir tencereye alıp üzerini örtecek kadar su dökelim ve kaynamaya bırakalım.
  5. Ayvamızı hafif yumuşayana kadar haşlayalım, yaklaşık 15-20 dakika, sulandırdığımız ayvamızı bir kevgir yardımıyla sudan çıkarıp başka bir kaba aktarıyoruz.
  6. 2 kg şeker ve ayva çekirdeğini bir tencereye suya koyun ve yarım saat kaynatın.
  7. Ardından ayvayı tekrar üzerine aktarın ve bir saat daha kaynamaya bırakın. (Ocağı kapatmadan 15 dakika önce limon suyunu koyalım.)
  8. Ayvamızın kırmızı renkli ve jelatinli bir yapıya sahip olduğunu göreceksiniz.
  9. Ocakta biraz soğuduktan sonra kavanozlara koyup saklayabiliriz. Afiyet olsun….

Fotoğraflı Ayva Reçeli tarifi

ayva reçeli
ayva reçeli
ayva reçeli
ayva reçeli
ayva reçeli

En popüler mutfak ve ev eşyalarında kaçırılmayacak fırsatlar için tıklayın.

4 milyon kişi tarafından takip edilen Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

9 milyondan fazla kişi tarafından indirilen Lezzetli Tarifler uygulaması ile. 800.000’den fazla Denenmiş ve test edilmiş tarif her zaman yanınızda. Siz de hemen indirin.

ayva reçeli 20.10.2022 14:10 tarihinde gönderildi.

Bu sayfa 20.10.2022 14:10 tarihinde güncellenmiştir.

reçel tarifleriDiğer tarifler
Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın