EVDE CEVİZLİ BAKLAVA TARİFİ

1 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı yoğurt

1/2 su bardağı + 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

1 su bardağı su

2 yemek kaşığı sirke

1 yumurta

Gerektiği kadar un (yaklaşık 4,5 su bardağı)

ORGANLARIN AÇILMASI

3-4 su bardağı kuru buğday

ORTA DÜZEY

500 gram kıyılmış ceviz

YUKARIDAKİLER

250 gram tereyağı, 3/4 su bardağı ayçiçek yağı

ŞERBET HAKKINDA

4 su bardağı su

4 su bardağı toz şeker

Hamuru için oda sıcaklığında, yoğurt, yarım su bardağı sıvı yağ, su, sirke ve yumurtayı bir kapta elinizle karıştırın. Unu ekleyin ve hamur yumuşak ve ele yapışmayacak hale gelene kadar yoğurun.

Hamur pürüzsüz bir kıvama gelince 16 eşit parçaya bölün. Parçaları elinizle katlayın, bir bezle örtün ve bir saat dinlendirin.

Kalan bezelerin her birini tabak büyüklüğünde serpin ve biraz kuru serpin. Tüm bezeleri üst üste koyun, aralarına bolca nişasta serpin. Hamuru elinizle yoğurarak genişletin. Daha sonra merdane yardımıyla hamuru iki katına çıkana kadar açın.

Genişleyen her yufkayı merdane üzerinde katlayarak kaldırın ve aralarına daha fazla nişasta serperek üst üste istifleyin. Daha sonra merdane yardımıyla yuvarlamaya başlayın. Yapıştırılacak yüzeye kabartma tozu serpin ve arkadan görünecek kadar ince olana ve 40 inçlik bir fırın tepsisinden biraz daha büyük olana kadar parlatın.

Tepsiyi 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile yağlayın. 4 adet yufkayı tepsiye dizin ve üzerine ceviz serpin. Cevizlerin üzerine tepsinin kenarlarından sarkan katmanları birleştirin.

Önce baklava boyunu 2 parmak genişliğinde kesin. Daha sonra tüm tepsiyi eğik kesiklerle kesip baklava şekli verin.

Ayçiçek yağı ile eritilmiş tereyağını karıştırıp tepsiye dökün. 180 ° önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin ve tepsiyi çevirin. İyice kızardıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Sorgum için toz şeker ve suyu ocağa alın. Kaynayınca altını kısın ve şerbet kıvamını alana kadar yarım saat kısık ateşte pişirin. Ocaktan alın ve sıcak tutun. Baklava sıcakken üzerine ılık su dökün. İyice emilene kadar bekleyin ve servis yapın.

ETİKETLER

Cevizli ev baklavası nasıl yapılır Cevizli baklava tarifi