medyauzmani.com
Balkabaklı krepler – Yemek Fikirleri

Balkabaklı krepler

Çocuklara kabak beslemek zordur. Genellikle çocuklara farklı yöntemler deneyerek sebze yedirebiliriz. Kabak turtaları böyle bir tariftir. Kabak tadının farkedilmediği çok hafif ve lezzetli bir tarif. Herkes sevecek.

Dersler:

1 kabak
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 yumurta
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
tuz
Dereotu
Ghee
çedar peyniri

Hazırlık:

Büyük bir kapta süt, un, yumurta, tuz, kabartma tozu ve dereotu karıştırın.
Kabağı rendeleyin ve süt karışımına ekleyin.
Yapışmaz yüzeyli tavaya biraz sıvı yağ koyun ve karışımı tavaya alın.
Krepin üst kısmı delindiğinde ters çevirin.
Diğer tarafı piştikten sonra rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip servis yapın.
Not: Bu malzemeler 6 kişiliktir. Artırmak isterseniz un ve süt oranını aynı oranda artırarak yapabilirsiniz.

Kilit nokta: İşin püf noktası kabak suyunu sıkmaktır.

Post Kabak Krep ilk olarak Yemekfikirleri.com.tr.Net’te çıktı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın