medyauzmani.com
Bamya turşusu tarifi, nasıl yapılır? – Yemek Fikirleri

Bamya turşusu tarifi, nasıl yapılır?

15. dakika. Hazırlanma zamanı

Dersler

  • ½ kilo büyük bamya
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı üzüm sirkesi
  • içme suyu kaynar
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı kaba tuz

salamura bamya tarifi nasıl hazırlanır

Bamyayı baş sapından hafifçe doğrayın ve 1 litrelik bir cam kavanoza yerleştirin. Kavanozun dibine ve bamya arasına doğranmış sarımsak ekleyin. Kalan sarımsağı yüzünüze ekleyin ve limon tuzu ve kaba tuzu ekleyin. Sirke ekleyin ve kavanozu ağzına kadar kaynar suyla doldurun. Kavanozu sıkıca kapatın ve ters çevirin. Soğuyunca kavanozu ters çevirebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın