benmari nedir?

Ben mari, et suyu, çorba veya diğer herhangi bir sıcak ürünü ısıtmak veya bir şeyi ateşe koymadan veya yiyecekleri sıcak su sıcaklığında pişirmeden eritmek için kullanılan bir yöntemdir.

Nasıl kullanılır?

Benmari prensibi, içinde eritilecek, ısıtılacak veya ısıtılacak maddelerin sıcak su ile dolu büyük bir kaba konulduğu, ateşe verildiği ve ısı ile istenilen işlemin gerçekleştirildiği bir kap kurulmasına dayanır. Suyun.

Nerede çalışmalı?

Benmari yöntemi, ateşe maruz kaldığında yanabilen veya bozulabilen gıdaları ısıtmak, yeniden ısıtmak, eritmek ve pişirmek için kullanılır.

Ateşle temasta, yoğurt ve krem ​​şanti tariflerinde, eritilmiş çikolatada, pirinci ısıtmak için, fırında krem ​​brulee gibi tariflerde kullanılır.

Çikolatayı benmari usulü eritin

* Çikolatayı bıçak yardımıyla kesin.

* Ardından hava almayan bir kaba aktarın.

* Büyük bir kaseye sıcak su koyun ve ocağın üzerine koyun. Çikolatayı koyduğunuz kabı yerleştirin.

*Isının gücüyle artık çikolatanız dilediğiniz şekilde kullanıma hazır.