BEŞAMEL SOS KAYNAKLARI

1 yemek kaşığı tereyağı
1 kaşık un
1 su bardağı su Süt
1/2 küçük soğan
2 karanfil
1/4 defne yaprağı
1/4 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber

BEŞAMEL SOS YAPILMIŞTIR

Beşamel sosu yapmak için kullanacağınız süte lezzet katacak olan soğanın üzerine bıçakla çentik açın ve defne yaprağını içine gömün. Her tarafına bir karanfil koyun. Soğuk sütü bir tencereye alın. Kaynayana kadar ısıtıp soğanı ekleyin. Süt ısınınca soğanları alın ve soğuması için bir kenarda bekletin. Tereyağını ayrı bir tavada kısık ateşte eritin. Tereyağı eriyince unu ekleyip kavurmaya başlayın. Hafif una ılık sütü yavaş yavaş ekleyin ve çırpma teli ile hızlıca karıştırın. Sütün tamamını ekleyin ve sosu tuz ve taze çekilmiş karabiberle harmanlayın. Sosu ocaktan alıp kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin. İstediğiniz ana dal için veya destek alanından başvurun.

BEŞAMEL SOSUNUN İLKELERİ YAPILDI

1. Un bütün olmamalıdır.

2. Toz kokusu çıkana kadar yakınız.

3. Süt yavaş yavaş ilave edilmelidir.

4. Sıcak süt kullanılmalıdır.

ETİKETLER

beşamel sos