HUMUS için Malzemeler

– 3 su bardağı bezelye
– 5 su bardağı tahin
– 5 diş sarımsak
-1 taze sıkılmış limon suyu
– 1 çay kaşığı su
– 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
– 1 çay kaşığı kimyon
– Yarım çay kaşığı tuz

HUMUS İÇİN

– 4 yemek kaşığı zeytinyağı
– 1 çay kaşığı tatlı kırmızı biber

HUMUS YAPIMI

Haşlanmış bezelyeleri suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşladığınız bezelyelerin kabuklarını tek tek ayıklayın.

Ezilmiş sarımsakları küçük parçalar halinde serpin. Haşlanmış nohut, tahin, sarımsak, limon suyu, su, zeytinyağı, kimyon ve tuzu blenderda püre haline gelene kadar karıştırın.

Humus karışımını servis tabağına yayın ve ortasına küçük bir delik açın. Küçük bir tencerede zeytinyağını ısıtıp pul biberi kavurun. Humusun üzerine sıcak yağ dökün.

ETİKETLER

Humus Humus İpuçları Nasıl Yapılır?