medyauzmani.com
Binbir ormanın diyarı Kastamonu – Yemek Fikirleri

Binbir ormanın diyarı Kastamonu

Kestaneden üzüme, erikten kızılcıklara kadar her şey süzülür ve lezzet ve şifa rölyefi olarak sofralarınıza gelir. Dallarda olgunlaşan çok sayıda elma ve erik yenilerek ekşi hale getirilir. Ekşiler yemeklerde kullanıldığı için sulandırılır ve meyve suyu olarak tüketilir. Üzüm, kızılcık, erik, elma, yaban mersini, hünnap, keçiboynuzu… Pekmez hemen hemen tüm meyvelerden yapılır. Bu nedenle kalan meyveler geleneksel ekşi veya tatlı yöntemlerle analiz edilir ve israfın önüne geçilir.

Kastamonu’da uzun zaman önce başlayan geleneksel bahçeler de var. Bunlardan birine rastlarsanız, elma, erik veya kızılcık reçeli, burma katmer fındık, kızarmış ekmek ve taze tereyağı ile dolu kahvaltı masasına misafir olabilirsiniz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın