medyauzmani.com
Bir empanadada ne var? MasterChef’in Günün Yemeği: Empadana hangi ülkeye ait? Empanadolar nasıl yapılır? – Yemek Fikirleri

Bir empanadada ne var? MasterChef’in Günün Yemeği: Empadana hangi ülkeye ait? Empanadolar nasıl yapılır?

İlgi çekici bir empanada tarifi ve hazırlanışı. MasterChef Türkiye yarışmasında Somer Sivrioğlu, yarışmacılardan bu akşam Empanada yapmalarını istedi. Ama krep nasıl yapılır?

empanada tarifi

Yuvarlak ve benzeri olan bu küçük kekler genellikle yerel fırınlarda satılır. Farklı iç mekan harçları ile hazırlanabileceği gibi, yapıldığı kültüre göre farklı boyut ve şekillerde de hazırlanabilir, ağırlıklı olarak deniz ürünlerinde pişirilebilir veya tavuk gibi farklı malzemelerden yapılmış dolmalarla hazırlanabilir. ve kıyılmış et. Fırının dışında kızartılarak çilek ve ananas benzeri meyvelerle hazırlanabilir.

empanada malzemeleri

Hamuru hazırlamak için:
75 gram tereyağı
1 yumurta
1 çay kaşığı sirke
1/2 su bardağı su
3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
İç harç için:
1 küçük soğan
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
200 gr az yağlı dana kıyma
1 orta boy kırmızı biber
10 dal maydanoz
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
Süslemek için: 1 yumurta
1 yemek kaşığı su

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın