medyauzmani.com
Bu böcek pastanızı bozar! Profesyonel şeflerin sırrı ile gözleme yapmanın hassasiyeti – Yemek Fikirleri

Bu böcek pastanızı bozar! Profesyonel şeflerin sırrı ile gözleme yapmanın hassasiyeti

Evde krep yaparken herkes kreplerinin lezzetli olmasını ister. Ancak yapılan bazı hatalar böreğin lezzetinden yoksundu. Sizlere vereceğimiz bu bilgilerle harika hamur işleri yapabileceksiniz.

Pankek yaparken bilmeniz gereken bazı kurallar…

içindekiler:

Pasta dolgusunun taze ürünlerden yapıldığından emin olun. Malzemeler ne sıcak ne de soğuk. Çok sıcak olan malzemeler hamurun dağılmasına, çok soğuk olan malzemeler ise pastanın daha uzun süre pişmesine ve daha hamur gibi olmasına neden olur.

dereceyi ayarla

Fırının önceden ısıtılmış olduğundan emin olun. Ayrıca fırın kapağını her zaman açmayın.

o gittikten sonra

Hamurun büzülmemesi için nemli bir bezle kapladığınızdan emin olun. Birkaç dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.

Hamura 1 tatlı kaşığı sirke eklemeyi unutmayın. Sosu hazırlarken maden suyu kullanmaya özen gösterin.

Maden suyuyla yapılan harika bir pasta tarifimiz var.

Şimdi sizi maden suyundan yapılan bir börek tarifi ile tanıştıralım:

sodalı hamur işleriDersler;

 

  • 6 adet hazır yufka
  • 200 ml) süt
  • 200 ml yoğurt
  • 200 ml yağ
  • 2 yumurta
  • 300 ml maden suyu

malzemeler için:

  • Yarım demet maydanoz
  • 300 gr az yağlı süzme peynir
  • 1 yumurta sarısı
  • ½ çay kaşığı taze çekilmiş karabiber

yukarı:

  • Yarım çay kaşığı susam ve siyah kimyon
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş tatlı biber

Sodalı hamur işleri yapmak

  • Yuvarlak bir fırın tepsisini sıvı yağ ile yağlayalım.
  • Kalan yağı bir kapta yumurta ve sütle karıştırın.
  • İç harcı için maydanozu yıkayıp ince ince kıyın.
  • Peyniri rendeleyip sarısı ile karıştıralım.
  • Tepsiye hazır bir yufka koyalım.
  • Kalan porsiyonları tepsinin ortasına yerleştirelim ve üzerine hazırladığımız sosu serpelim.
  • Üzerine hamuru koyup peynirli harcı koyalım.
  • Hamur bitene kadar işlemi tekrarlayalım.
  • Hamur biterse ve yufkalar kalırsa soslu tepsiye alalım.
  • Üzerine maden suyu dökelim.
  • Bunu iyi yiyerek yapalım.
  • Kalan sosu bir yumurta ile çırpın ve hamurun içine dökün.
  • Son olarak yufkanın üzerine susam ve toz kırmızıbiber dökelim ve 180 derecelik fırında 40-45 dakika pişirelim.

sodalı hamur işleriİpuçları;

  • Hamur katmanları arasında az miktarda tereyağı kullanmak hamur işlerine lezzet katacaktır.
  • Dilerseniz toz biber de kullanabilirsiniz.

Kaynak: HABERTÜRK

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın