medyauzmani.com
Buğulanmış Somon Tarifi: Çok hafif bir somon tarifi – Yemek Fikirleri

Buğulanmış Somon Tarifi: Çok hafif bir somon tarifi

10 dakika. Hazırlanma zamanı

Kolay ve çabuk pişen, hafif, sağlıklı ve lezzetli olan bu somon buğulama tarifinin malzemeleri ve tarifi aşağıdaki gibidir.

Dersler

  • 2 somon dilimi
  • huş ağacından 1 brokoli
  • 1 kase lahana
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 diş sarımsak
  • yarım limon
  • karabiber
  • tuz

Buğulanmış somon tarifi

1. Karnabahar ve brokoliyi yıkayıp çiçeklerine ayırın.

2. Bir kaseye zeytinyağı, tuz, karabiber ve ezilmiş sarımsağı ekleyip karıştırın.

3. Hazırladığınız sosa somon filetoları ekleyin ve sosu tüm filetoların üzerine yayın.

4. Buharlı pişiriciniz yoksa uygun bir tencereye buharlı pişirici sepeti veya metal süzgeç koyun.

5. Tencerenin dibine buğulaması için su dökün ama döktüğünüz suyun süzgecin altında kalmasına ve asla süzgecine değmemesine dikkat edin.

6. Brokoli ve karnabaharı kevgir içine, somon filetolarını da üstüne yerleştirin.

7. Kalan sosu somonun üzerine dökün.

8. Yarım limonu ince dilimler halinde kesin ve somonun üzerine koyun.

9. Ocağı açın ve su kaynayınca orta ateşte 20 dakika pişirin.

10. Servis yaparken sebzeleri somonun yanına yerleştirin.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın