MERENG TARİFLERİ

1 orta boy yumurta beyazı
1 kaşık toz şeker

MERENG YAPIMI

Toz şeker ve yumurta aklarını cam veya metal bir kaba alın. Şeker benmaride eriyene kadar bekleriz. Önce yumurta biraz köpürecek, sonra yumurtanın rengi netleşecektir. O sırada kaseyi ocaktan alıp yüksek devirde mikserle karıştırmaya başlıyoruz. Dilerseniz bu noktada farklı türde yiyecekler veya baharatlar ekleyebilirsiniz. El mikseri ile 8-10 dakika, stand mikser ile 4-6 dakika çırpmak yeterlidir. İnanılmaz güzel olacak ve karışım pürüzsüz olacak. Karışımı yağlı kağıt serilmiş tepsiye krema sıkma torbası veya kaşık yardımıyla sıkın. Önceden ısıtılmış 100 derecede 15-20 dakika üzeri kızarana kadar pişirin ve fırını kapatın. Fırın soğuyana kadar tepsiyi çıkarmayın. Fırının içi de o sıcaklıkta pişecektir.

MERENG YAPMAK İÇİN İPUÇLARI:

-Çırpma için kullanacağınız kase ve çırpıcının temiz ve kuru olmasına dikkat edin, kontrol edip kurulayın.

– Kullandığınız yumurtaların taze ve sıcak olduğundan emin olun.

-Yumurtanın sarısını beyazından çok dikkatli ayırın. (Damla karıştırılmamasına rağmen aksi halde ne kadar vurursanız vurun istediğiniz kadar sert olmayacaktır)

– Her zamanki gibi gram ölçümüne göre. Mümkünse yumurta beyazını deneyin ve bezenizi yumurta beyazının 2 katı şekerle hazırlayın.

-Yumurta aklarını çırpmak için metal veya cam kaseler tercih etmek.

– Çırpıcının ısınmasına izin vermeyin (İsviçre beze gibi) yoksa beyazlar pişmeye başlar.

-Bezenin kırılmaması için fırın tepsisine bastırıp şekil verdikten sonra 12-24 saat kurumaya bırakabilirsiniz.

– Birden fazla renkten beze yapmak istiyorsanız hazırladığınız bezeleri farklı kaplara bölüp toz boyayı ekleyin.

-Bezeyi güzelce sıkmak ve güzel bir doku elde etmek istiyorsanız sıkma torbası ve kremalı puf kullanın.

Büyük bezeleri (bezeleri) 1,5 saat, küçük bezeleri 1 saatten fazla pişirmeyin, bu onların renginin kararmasına neden olur.

– Beze pişirirken fırının sıcaklığı 80-100 derece arasında olmalıdır. 100 santigrat dereceyi aşmayın.

-Bezenin kırılmaması için soğuyunca tepsiden alın. Bunun yerine son dakikaya kadar bekleyin, ne kadar kuru olursa o kadar iyidir.

-Bezeleri tepsiden kolayca ayırmak için yağlı kağıt kullanın, değilse tepsiye pudra şekeri serpin ve bezeleri sıkın.

MERENGİN KALİTESİ NE OLMALIDIR:

Çırptığınız mereg, krem ​​şantiye benziyorsa ve mikserin ucunu kaldırdığınızda çıkmıyorsa, çırpma kabını ters çevirdiğinizde mikserden veya kaseden gelmiyorsa, demektir. tamamlamak. .