medyauzmani.com
Çerkes tavuğu nasıl yapılır? (Tavuk Çerkes Tarifi) – Yemek Fikirleri

Çerkes tavuğu nasıl yapılır? (Tavuk Çerkes Tarifi)

Çerkez tavuk veya Çerkez Tavuk, Çerkesler tarafından yapılan bir meze türüdür ve unlu ve kuruyemişli olmak üzere iki şekilde yapılır.

Kuruyemiş, tavuk gözü ve kuruyemişlerden yapılan bir yiyecek türüdür.

Üzerine sarımsak, yağ, biber, tuz ve karabiber eklenirken unlu Çerkez tavuğu un ve tavukla yapılır ve bunlara şıps denir.

KIRMIZI TAVUK TARİFİ

Temel araçlar

– 1 bütün tavuk

– 2 diş sarımsak

– 3 dilim bayat ekmek

– 1,5 su bardağı fındık

– 1 su bardağı tavuk

sos hakkında

– sıvı yağ

– 1 çay kaşığı kırmızı biber

oluşturma

– Tavuk derileri ayrı ayrı suda kaynatılarak lifleri ayrılır.

– Siyah ekmek kırıntıları 1 su bardağı tavuk suyu ile ıslatılır.

– Cevizler iyice dövülür ve ezildiğinde çıkan yağ sosta kullanılmak üzere ayrılır.

– Ekmek kırıntıları, ezilmiş fındık ve sarımsak karıştırılır.

– Hazırlanan malzemelere tavuğu eklediğinizde fıstık yağı ve kırmızı biber ısıtılır ve kavrulur.

– Son olarak bir gün dinlenin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın