medyauzmani.com
Çiğ Kıymalı Börek (Adaçayı Turtası) – Yemek Fikirleri

Çiğ Kıymalı Börek (Adaçayı Turtası)

  1. Öncelikle unu, suyu, tuzu ve sirkeyi bir karıştırma kabına alalım. Yumuşak bir hamur yapalım.
  2. Derin bir kaba kıymayı, rendelenmiş soğanı, tuzu, karabiberi ve suyu koyalım (böreğimiz pişince kurumasın ve pişince kıyma topaklanmasın diye su eklemeyi unutmayalım) ve iyice karıştıralım.
  3. Hamuru tekrar toplayıp ceviz büyüklüğünde parçalar alıp bezelere ayıralım.
  4. Her beze parçasını yemek tabağı büyüklüğünde açalım.
  5. Kıymanın yarısını koyup üzerine boş tarafını kapatalım (yarım ay şeklinde) ve kızartma sırasında açılmamaları için kenarlarını iyice bastıralım (pizza kesici ile doğrayabilir veya kenarlarına bastırabiliriz) çatal ile).
  6. Kızgın yağda iki tarafını da kızartalım. (Kızarmış hamur işlerimizi fazla yağını çekmesi için kağıt havlu üzerine alıyoruz.)
  7. Bir an önce tüketelim, soğuyunca gevrekliğini ve kabarmasını kaybedebilir.
  8. Balon gibi şişen sıcak pankeklerimizi servis edelim. Sakin ol 🥰 Afiyet olsun 😋 Aşk 💞.

Resimlerle Çiğ Etli Börek (Adaçayı Böreği) tarifi

Çiğ Kıymalı Börek (Adaçayı Turtası)
Çiğ Kıymalı Börek (Adaçayı Turtası)
Çiğ Kıymalı Börek (Adaçayı Turtası)
Çiğ Kıymalı Börek (Adaçayı Turtası)
Çiğ Kıymalı Börek (Adaçayı Turtası)
Çiğ Kıymalı Börek (Adaçayı Turtası)
Çiğ Kıymalı Börek (Adaçayı Turtası)
Çiğ Kıymalı Börek (Adaçayı Turtası)
Çiğ Kıymalı Börek (Adaçayı Turtası)

En popüler mutfak ve ev eşyalarında kaçırılmayacak fırsatlar için tıklayın.

4 milyon kişi tarafından takip edilen Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

9 milyondan fazla kişi tarafından indirilen Lezzetli Tarifler uygulaması ile. 800.000’den fazla Denenmiş ve test edilmiş tarif her zaman yanınızda. Siz de hemen indirin.

Çiğ Kıymalı Börek (Adaçayı Turtası) 16.10.2022 tarihinde 23:21’de yayınlandı.

Bu sayfa 16.10.2022 23:21 tarihinde güncellenmiştir.

pasta tarifleripasta tarifleri
Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın