medyauzmani.com
Cilt için turşusu karpuz tarifi, nasıl yapılır? – Yemek Fikirleri

Cilt için turşusu karpuz tarifi, nasıl yapılır?

30 dakika. Hazırlanma zamanı

Dersler

  • 1 kilo karpuz kabuğu
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 buçuk çay kaşığı üzüm sirkesi
  • İki buçuk yemek kaşığı kaya tuzu
  • Bir buçuk litre kaynar içme suyu
  • 4-5 adet taze biber
  • Yarım demet maydanoz

Turşu karpuz tarifi

Karpuzun yeşil kısımlarını soyun ve ince doğrayın. Kavanozun dibine karpuz kabuğunun üzerine biraz sarımsak, 3-4 parçaya bölünmüş biber ve üzerine biraz maydanoz koyun. Üzerine tekrar karpuz kabuğunu ve sarımsağı koyun ve üzerine biraz maydanoz koyun. Kaynatıp soğuttuğunuz suya iki buçuk yemek kaşığı kaya tuzu ekleyin, karıştırın ve tuzu çözün. 1 litre ve yarım litre kavanoz kullandım. 1 litrelik kavanoza 1 bardak üzüm sirkesini döktüm ve hazırladığınız salamura ile doldurdum. Yarım litrelik bir tencereye yarım çay bardağı sirke koyup tuzlu su ile doldurdum. Kavanoz kapaklarını sıkıca kapatın ve 20-25 gün serin bir yerde bırakın. Sürenin sonunda turşu hazır olacaktır.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın