medyauzmani.com
Çin oruç tarifi nasıl yapılır, kanıtlanmış bir tarif – Yemek Fikirleri

Çin oruç tarifi nasıl yapılır, kanıtlanmış bir tarif

1 içinde. 20 dakika. Hazırlanma zamanı

Hatay yöresinde içli köfteye Uruk denir. Çin Siyamı, içli köfte yapmanın en pratik yoludur.

Kurulum tepsisi bileşenleri

kapalı harç

  • Yarım kilo dana kıyma
  • Yarım su bardağı fındık
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım çay kaşığı zeytinyağı
  • tuz
  • karabiber
  • 3 soğan

hamur için

  • 2 patates
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • Yarım kilo ince bulgur
  • tuz
  • kimyon
  • 1 soğan

Oruç tepsisi yap

Tencereye kıymayı koyup biraz kavuralım, zeytinyağı, soğan küpleri ekleyip kavuralım. Tuz ve karabiber ekleyin. Kıyma pişince ocağı kapatın, kıyılmış ceviz ve kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın.

Patatesleri haşlayıp ezin. Bulguru, patates püresini, irmiği, unu, yumurtayı, biberi, salçayı, doğranmış soğanı, tuzu ve kimyonu bir karıştırma kabına alıp ılık su ile yumuşayana kadar yoğuralım. Çiğ köfte gibi bir hamur elde edeceğiz.

Çince içli köfte nasıl yapılır?

Fırın tepsisini güzelce yağlayın. Tepsi ayrıca bir ateşe veya herhangi bir uygun pişirme kabına da yerleştirilebilir. Yağlanmış tepsiye veya fırın tepsisine hamurumuzun yarısını eşit şekilde yayalım.

Oruç tepsisi nasıl yapılır?Çin oruç tarifi

Kıymalı harcı her tarafına eşit olacak şekilde yayalım.

İsim

Kalan hamurdan biraz alıp elimizle açıp kıymanın üzerini kapatalım. Gerekirse zaman zaman ellerimizi ıslatarak bu işlemi tamamlayalım.

hızlı gözlerim

Son olarak kıymanın üzerini tamamen kaplayınca hamurun üzerine zeytinyağını koyuyoruz.

Çince içli köfte nasıl yapılır?

190°C fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Çin oruç tarifi

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın