medyauzmani.com
Dana yanağı nasıl pişirilir? Dana yanağı tarifi ve malzemeleri – Yemek Fikirleri

Dana yanağı nasıl pişirilir? Dana yanağı tarifi ve malzemeleri

şef Türkiye’de seyirci dün elenmesine tanık oldu. Yarışmacılar elenmemek için yarışırlar. Dün geceki Yaratıcılık Turunda yarışmacılar bir tabak dana yanağı hazırladı.

İnek yanakları nasıl yapılır?

Dersler

bilgisayar 1 bir dana eti al
bilgisayar 1 kereviz sapı
bilgisayar 1 pırasa
bilgisayar 1 Ortaboy Havuç
bilgisayar 1 Orta boy soğan
100 gram Salça
100 ml kırmızı şarap
3 litre et suyu

Kereviz püresini hazırlamak için:

bilgisayar 1 orta boy kereviz
40 gram cömert
30 gram Tereyağı
20 gram çedar peyniri

HAZIRLAMA

• Dana yanaklarını zeytinyağı, karabiber ve deniz tuzu ile marine edin, ardından yüksek ateşte pişirin.

• Havuç, soğan, kereviz ve pırasaları doğrayıp tavada kızartın. Ardından domates salçası ekleyin.

• Salça kokusu gelince kırmızı şarabı ekleyip öğütün ve önceden ısıtılmış suyu ekleyin. Hazırladığımız karışımı geniş bir tepsiye alıp içine dananın yanağını koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 3-4 saat pişirin.

• Kerevizi soyun ve yumuşayana kadar orta ateşte kaynatın. Ezdiğiniz, ezdiğiniz ve servis ettiğiniz kerevizin üzerine krema, tereyağı ve rendelenmiş kaşar peyniri ekleyebilirsiniz.

• Soyulmuş kerevizi orta ateşte yumuşayana kadar haşlayın. Ezdiğiniz, ezdiğiniz ve servis ettiğiniz kerevize krema, tereyağı ve rendelenmiş kaşar peyniri ekleyebilirsiniz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın