FOTOĞRAFLAR: ERKİN ÖN

Doğu Afrika başta olmak üzere tropik bölgelerde yetişen demirhindinin görünüşü fasulye ve keçiboynuzuna benzer. Meyve olgunlaşmadan önce tekrar kullanılabilir. Sri Lanka ve Hindistan gibi tropikal bölgelerde limon yerine kullanılır.

Hurma tadında yapışkan bir meyvesi olan demirhindinin sağlığa pek çok faydası vardır: C vitamini eksikliğinden kaynaklanan hastalıkların tedavisine yardımcı olur. Bağışıklık sistemini güçlendirir ve ateşi düşürmeye yardımcı olur. En önemlisi hazmı kolaylaştırır, bu nedenle özellikle Ramazan aylarında Osmanlı Mutfağında şerbet olarak alınır.

Meyveyi kullanmak için sert dış kabuğunu kırmak ve içinden çıkan lifleri çıkarmak gerekir. Yapışkan meyve sert tohumlar içerir. Etlere, sebzelere ve fasulyelere lezzet katmak için kullanılan demirhindi, İngiltere’nin ünlü Worcestershire sosunun yapımında da kullanılıyor.

SEÇİMLER VE DEMİRİNGLER İÇİN TIKLAYINIZ!