medyauzmani.com
Elmalı şeker tarifi ve püf noktaları – Yemek Fikirleri

Elmalı şeker tarifi ve püf noktaları

10 dakika. Hazırlanma zamanı

Kızıl rengiyle iştah açıcı, tadıyla bizi çocukluğumuza götürür, dış tabakası tatlı, içi tatlı elmadır.

Candy Apple’ı tam kıvamında nasıl yaparsınız? hileler nelerdir?

  • Elmalar sulu, sert ve Amasya elmaları gibi çok büyük olmayan elmalar olmalıdır.
  • Elmalar, sapları çıkarıldıktan sonra yıkanmalı ve kurutulmalıdır.
  • Temiz elmalar buzdolabında bir saat bekletilmelidir.
  • Şeker ve su oranı, iki ölçek şeker ve bir ölçek su ile yarıya indirilmelidir.
  • Su, şeker ve limon suyu karışımının sıcaklığı 100 dereceye gelmeden gıda boyası ilave edilmemelidir.
  • Elma şekerinin kaplamasının tamamen homojen olması için gıda boyası eklendikten sonra 15 dakika daha kaynatılması gerekir.
  • Gıda boyası eklendikten sonra kaynayan şurup üzerinde oluşan köpük elma şekeri üzerinde kabarcıklar oluşturur. Bu nedenle içeceğin yüzeyinde oluşan köpük bir kaşıkla alınmalıdır.
  • Şurubun tam kıvamına gelmesi için bir çay bardağı suya birkaç damla dökün ve şerbet topaklanıp bardağın dibine çökerse şerbet tam kıvamını almış ve hazırdır.
  • Buzdolabından çıkardığınız elmaları şerbete batırmadan önce üzerlerindeki nem temiz bir havlu ile iyice alınmalıdır.
  • Şuruba batırılan elma şekerinin üstten alta akan fazla şerbeti alabilmek için elmaların dipleri tencerenin kenarından kazınarak şerbetin iyice süzülmesi gerekir.
  • Şurup içine batırılmış şeker elmalar yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilmelidir.
  • Elmalar şerbete daldırılırken şerbetli tencere ocaktan alınmamalı ve soğuk bir zemine konulmamalıdır.
  • Şurup içine daldırıldıktan sonra elma şekeri oda sıcaklığında saklanmalı ve buzdolabına konulmamalıdır.

Dersler

  • 6 orta sert kırmızı elma
  • 4 su bardağı toz şeker
  • iki bardak su
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1-2 damla kırmızı gıda boyası
  • Şeker elma sapına tutun
  • yağ geçirmez kağıt

elmalı tatlı tarifi nasıl yapılır

1. Elmaları güzelce yıkayıp kurulayın.

2. Şuruba daldırıldığında kolayca donması için buzdolabında soğumaya bırakın.

3. Tencereye şeker, su ve limon suyunu koyup bir veya iki kez karıştırıp kaynamaya bırakalım.

4. Şurup kaynarken elmanın saplarından geçirerek çubukları hazırlayalım.

5. Şurup kaynayınca üzerine birkaç damla gıda boyası damlatalım ve kaynatmaya devam edelim. Yaklaşık 140 – 145 dereceye ulaşana ve şurup mumsu bir kıvama gelene kadar kaynatın.

6. Şurubu yukarıda açıkladığımız gibi soğuk suda damıtarak tam kıvamına gelip gelmediğini test edelim. Bütün bir yumru olarak dibe düşerse şerbetimiz hazır demektir.

7. Elma rutubeti dolaptan tamamen kuruduktan sonra şerbete daldıralım, tüm parçaları eşit olacak şekilde bulalım. Tencerenin dibinin bir tarafına kaldırıcı koyarsak elmalar şerbete daha kolay batar.

8. Şurup rengine dönen elmaları yağlı kağıt serili tepsiye isteğe göre sapları yukarı gelecek şekilde dizin.

9. Elmaların üzerindeki şeker tamamen kuruyana kadar 1-2 saat yağlı kağıt üzerinde bekletin.

10. Şeker tamamen kuruduktan sonra elma şekerimiz yemeye hazırdır.

Şekerlenmiş elma nasıl yapılır

Elma şekeri süslemenin püf noktaları

1. Şuruba daldırdıktan sonra, şeker donmadan önce rengârenk marshmallowlara batırarak şekeri süsleyebilirsiniz.

2. Şeker sertleşmeden önce, dışarıda satılan elma şekerleri gibi renkli şeffaf jelatin tabakalarla kaplayabilir ve renkli kurdelelerle bağlayabilirsiniz.

Ev yapımı şekerlenmiş elma

3. Son olarak, partinin temasına uyacak şekilde şeker çubukları veya küçük şekiller üzerinde servis yapmak için küçük isimlerin bulunduğu küçük çıkartmalar ekleyebilirsiniz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın