• Makarna hamurunun esnek ve iyi açılabilmesi için undaki gluten miktarı çok önemlidir. İyi makarna için kaliteli un, glutensiz beyaz un ve irmik unu gereklidir.
  • Lezzet ve besin değeri katan yumurta, makarnaya da güzel bir doku kazandırıyor. Taze ve doğal tutmanızı öneririz.
  • Hamuru makine yerine elle yoğuracaksanız kasede değil tezgahta yoğurmanızı öneririz.
  • Unu tek seferde değil, yavaş yavaş yumurtaya ekleyerek yoğurmanız gerekiyor. Tozun ölçüsü verilmiş olsa da bu küçük ekleme aslında bir önlemdir. Bazen un farkı ölçüleri değiştirebilir.
  • Hamuru yoğurduktan sonra buzdolabında dinlendirmek, yuvarlama esnasında kolaylık sağlayacaktır.
  • Mantı hamuru sert bir hamur olduğu için merdane ile açılmaz fakat zordur. Bu nedenle bütçenize göre makarna açacağı satın almak mutfak bütçeniz için iyi bir seçim olacaktır.
  • Ev yapımı mantı ve makarna çabuk piştiği için pişme süresinin hazır olanlara göre daha kısa olması önemlidir.
  • Sıcak suya eklenen 1 yemek kaşığı zeytinyağı, mantı veya makarnanın birbirine yapışmasını önleyecektir.
  • Mantı ve makarnayı pişirirken büyük bir tencerede, yüksek ateşte, tencerenin kapağı açık olarak kaynatın.
  • Hamurun kalan kısımlarını dilediğiniz gibi kestikten sonra mutfak havlusu üzerinde kurutun. Daha sonra kuru ve serin bir yerde cam kavanozlarda veya bez torbalarda saklayın. Bu nedenle ev yapımı makarnanız ihtiyaç duyduğunuz her an elinizin altında.
  • Makarna ve sosun dokusunun bütünlüğü çok önemlidir. Hiçbir makarna çeşidine sos eklemeyin. Girinti-çıkıntı, hamurun kısalması veya uzunluğu, sosu sığdırmasını sağlar. Örneğin, domatesli spagetti ve salça sosları gibi uzun, yuvarlak makarnalar; Uzun ve ince makarna, peynir ve krema ile iyi gider. Daha az makarna hazırladıysanız sebze ve salata çorbası çeşitleriyle kullanabilirsiniz.

ETİKETLER

makarna makarna nasıl yapılır sebze makarna çeşitleri