PİZZA Hamuru İÇİN

1+1/3 su bardağı (375 gram) ılık su

2 kaşık toz şeker

1/2 paket sanal kuru

3.5 su bardağı (500 gram) un

4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 kaşık tuz

PİZZA MSUU İÇİN

2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 diş iri kıyılmış sarımsak

1 yemek kaşığı domates salçası

1,5 su bardağı rendelenmiş domates

1 kaşık tuz

1 kaşık toz şeker

2 yemek kaşığı kıyılmış fesleğen

YUKARIDAKİLER

8-10 adet kuru et

12 ince doğranmış mantar

10-12 adet çeri domates ortadan ikiye kesilmiş

2 adet kırmızı dolmalık biber

3 dolmalık biber, doğranmış

1 su bardağı doğranmış zeytin

1/2 su bardağı pişmiş mısır nişastası

1,5 su bardağı rendelenmiş mozzarella veya kaşar peyniri

HİZMET HAKKINDA

1/2 su bardağı roka

Pizza hamurunu hazırlarken kuru mayayı başlatın. Bunu yapmak için küçük bir kapta su ve toz şekeri karıştırın, üzerine mayayı ekleyin, 10 dakika bekletin.

Daha sonra un ve tuzu karıştırıp ortasını havuz gibi açın. Bu kısma zeytinyağı ve maya karışımını azar azar ekleyip yavaş yavaş yoğurmaya başlayın.

Yoğurduğunuz hamuru büyük bir top haline getirin. Zeytinyağı ile yağlanmış geniş bir kaba alıp üzerini bir bezle örtüp iki katına çıkana kadar mayalanmaya bırakın.

Közlenmiş sarımsak, salça, bol şeker, baharat ve zeytinyağı gezdirilmiş domates ile hazırladığınız pizza sosuna taze fesleğen ekleyip ocaktan alın.

• Bu sosu makarnada kullanabilir veya sabahları ekmekle birlikte yiyebilirsiniz.

• Hazırladığınız pizza sosuna damak zevkinize göre farklı baharatlar, kavrulmuş çam fıstığı veya kıyılmış jalapeno biberi ekleyebilirsiniz.

• Sosu kapaklı bir kavanoza koyup 2-3 gün buzdolabında saklayabilirsiniz.

ETİKETLER

mozzarellalı pizza füme zeytinli kolay pizza tarifi baharatlı pizza tarifi jalapeno biberi