medyauzmani.com
Enginar nasıl temizlenir? Enginar nasıl soyulur? Enginar temizleme işlemi! – Yemek Fikirleri

Enginar nasıl temizlenir? Enginar nasıl soyulur? Enginar temizleme işlemi!

Enginarınızı adım adım temizlemek özenli ve ustaca bir iştir. Enginar genellikle Ege bölgesinde yetişir ve baharı müjdeler. Pek çok faydası olan bu sebzenin kabuğunu soymak için çok çaba sarf etmek gerekiyor. Ama enginarları nasıl temizlersiniz?

Dikenli zemin nasıl temizlenir ve soyulur?
Aldığımız enginarı soğuk suda yıkadıktan sonra yaprakların arasındaki yapraklar iyice temizlenmelidir. Bu nedenle enginar yapraklarının arasını temizlememiz gerekiyor, önce enginarın üstten iki parmakla kesilmesi gerekiyor. Ardından kalan yaprakların sert uçlarını bıçakla temizlemelisiniz. Yaprakları temizledikten sonra tüylenme gibi bir şey fark edeceksiniz, bu tüyleri bir kaşıkla kazıyın. Enginar hava ile temas ettiğinde koyulaşacaktır ki hemen kullanacaksanız sorun değil ama daha sonra kullanacaksanız enginarı limonla ovun ve limonlu suda bekletin. Ancak örneğin zeytinyağı ile enginar yapacaksanız işimiz burada bitmiyor; Kalan yapraklar da tamamen soyulmuş olmalı ki yenmiş bir kısım olsun. Kalan yaprakları bıçakla kökünden kesin. Kalbin buluşma noktasında kalan sarı yaprakları ayırın. Kalan kısmı ikiye bölün ve iç saçı temizleyin. Hemen kullanmayacaksanız limonla ovmayı ve limonlu suya batırmayı unutmayın!


Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın