medyauzmani.com
Etli fasulye tarifi nasıl yapılır? – Yemek Fikirleri

Etli fasulye tarifi nasıl yapılır?

10 dakika. Hazırlanma zamanı

1 içinde. 10 dakika. Pişirme süresi

Türk mutfağında bazı yemeklerin özel bir yeri vardır. Etli Fasulye tarifi büyük küçük hepimizin vazgeçilmezi. Bu lezzetli pilavsız tarife hazırsanız başlayalım.

Dersler

Bu Etli Kuru Fasulye tarifi için ihtiyacımız olan malzemeler şu şekilde:

  • 1 su bardağı fasulye
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3.5 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 büyük soğan
  • 200 gram kıyılmış et
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • tuz

Etli kuru fasulye tarifi

1. Kuru fasulyeyi geceden ılık suda bekletin.

2. Bir gece suda bekleyen fasulyelerin suyunu süzgeç yardımıyla süzün.

3. Kuru fasulye midenize temas ederse veya gaz yapıyorsa kuru fasulyenin üzerini 3-4 dakika geçecek kadar su ekleyip kaynatıp kaynattığınız suyu süzebilirsiniz.

4. Tencerede veya tencerede pişirebileceğiniz fasulye güveci için dilerseniz tereyağ ve zeytinyağını bir tagine veya tencereye koyun.

5. Tereyağı eriyene ve köpürmeye başlayana kadar yağları orta ateşte ısıtın.

6. Tereyağı köpürmeye başlayınca et parçalarını ekleyin.

7. Et biraz su bırakıp tekrar suyu çekene kadar karıştırın.

8. Suyu çeken ete ince doğranmış soğanları ekleyin.

9. Etli soğanları sürekli karıştırarak 5-6 dakika kızartın.

10. Domates salçası, biber salçası ve pul biberi ekleyin.

11. Domates salçası iyice kavrulduktan sonra fasulyeleri ekleyin.

12. İyice karıştırdıktan sonra üzerine sıcak su dökün.

13. Kaynayana kadar yüksek ateşte bırakın ve kapağını kapatmayın.

14. Kaynadıktan sonra kapağını kapatıp fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın