ÇİLEK ŞORBE için Malzemeler

4-6 KİŞİ

400 gram çilek

100 gram toz şeker

6 yemek kaşığı su

1 yemek kaşığı limon suyu

Toz şeker ve suyu bir tencereye alıp orta ateşte kaynatın. Ateşten alıp limon suyunu ekleyip karıştırın. Sonra soğumaya bırakın.

Çilekleri ayıklayıp yıkayın. Yemek programında 30 saniye çalıştırın. Soğuk su ekleyin ve pürüzsüz olana kadar pişirin.

Karışımı hava geçirmez bir kaba dökün ve buzdolabında iki saat bekletin. Daha sonra buzdolabından her 30 dakikada bir 4-5 saat boyunca ters çevirip her seferinde ayarını yaparak çıkarın.

Karışım çok sertleşene ve malzemeler sertleşene kadar devam edin. Buzdolabına dönün ve 2 saat dinlendirin.

ETİKETLER

Şerbet nedir, şerbet tarifi, şerbet nasıl yapılır?