medyauzmani.com
Ev yapımı dondurma – Yemek Fikirleri

Ev yapımı dondurma

DONDURMA YAPILMIŞTIR

4 porsiyon
Zorluk Seviyesi Kolay
Ev yapımı ürünler

ŞEYLER

    ½ su bardağı rendelenmiş taze hindistan cevizi

    ½ fincan çikolata, küçük parçalara ayrılmış

    1 bardak krema

    1 su bardağı hindistan cevizi sütü

    1 bardak tam yağlı süt

    3 yumurta sarısı

    Yarım su bardağı toz şeker

    sadece bir tutam

Hindistan cevizini yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine koyun ve önceden ısıtılmış 100 derecede 30 dakika kurutun.Fırın ısısını 80’e düşürün ve 15 dakika daha kurutun.Fırından çıkarıp bir tencereye aktarın. . Üzerine krema, hindistan cevizi sütü ve sütü ekleyip ocağa alın. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın ve karıştırarak 10 dakika pişirin. Bir süzgeçten geçirin ve süt karışımını bir kenara koyun. Başka bir kapta yumurta sarısı, toz şeker ve tuzu çırpın. Üzerine sütlü karışımı kaşık kaşık ekleyin. Tüm malzemeleri tencereye alıp 10 dakika çırpma teli ile karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ardından orta boy bir kaba alıp soğumaya bırakın. Buzdolabına alıp 30 dakika dinlendirin.Çikolataları çıkarın ve ekleyin. Büyük bir kasenin yarısını buz ve 3/4 bardak tuzla doldurun ve dondurmanın olduğu kaseyi içine yerleştirin. Dondurmayı mikser yardımıyla 10 dakika çırpın. Üzerini streç film ile kapatıp 45 dakika buzdolabında dinlendirin.Çıkarın ve mikser yardımıyla 5 dakika çırpın. Ardından dondurma kabını başka bir kaba alın. Kabı dondurma ve streç film ile kapatın ve buzdolabında üç saat bekletin. Hizmet etmek.

ETİKETLER

Hindistan Cevizi Şekeri Hindistan Cevizi Sütü Hindistan Cevizi EV YAPIMI DONDURMA Ev yapımı dondurma çeşitleri dondurma tarifi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın