medyauzmani.com
Ev Yapımı Makarna – Yemek Fikirleri

Ev Yapımı Makarna

EV YAPIMI MAKARNA

4-6 Servis

ŞEYLER

    350 gram beyaz çok amaçlı un

    150 gram sert sarı buğday unu veya kaliteli durum irmiği unu

    yarım çay kaşığı tuz

    5 yumurta

    1 yemek kaşığı zeytinyağı

    HİZMET HAKKINDA

    1 su bardağı ev yapımı domates sosu veya ½ su bardağı rendelenmiş Parmesan peyniri

Un ve irmik karıştırılır ve içine yumurta kırılır. Sert bir hamur elde edene kadar 10 dakika yoğurun. İki beze bölün ve her birini yuvarlayın. Önü ve arkası bir toplu iğne yardımı ile ince beze bazen un. Aynı şekilde başka bir beze hazırlayın. Hamurun üzerine un serpin, bir mutfak havlusu ile örtün ve 10-15 dakika dinlendirin. Hamur yeterince kuruduğunda üst üste koyun ve büyük ve gevşek bir rulo yapın ve istediğiniz kalınlıkta kesin. Hamurun üzerine un serpin ve sallayın. Sıcak tuzlu suda 5-7 dakika kaynatın ve bir tabağa aktarın. Üzerine domates sosu gezdirin veya parmesan serpip sıcak servis yapın.

ETİKETLER

Parmesan domatesli ev yapımı İftar yemeği makarna çeşitleri

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın