KUZEY PEYNİR İŞİ

15 su bardağı süt

2 yemek kaşığı elma sirkesi

Yarım limon suyu

1 su bardağı peynir altı suyu (varsa)

1 yemek kaşığı tuz

Sütü yüksek ateşte kaynatın. Tuz ekleyin, karıştırın ve ocaktan alın. Sirkeyi ekleyin ve hafifçe karıştırın. Varsa limon suyu ve peynir altı suyu ekleyin. Peynir altı suyu süreci hızlandıracaktır. Tüm kesilmiş parçalar ve yeşil meyve suyu yapmazsa, biraz sirke ekleyin. 10 dakika dinlenmeye bırakın, bir süzgeç üzerine tülbent koyarak tavayı süzün. Bir saat sonra tülbentini çıkarın ve peyniri tuzlayın. Tekrar süzgecin içine bastırın, elinizle her tarafını hafifçe tuzlayın ve alın. Üzerine bir ağırlık (plaka veya küçük taş) koyun ve bir saat bekletin. Süzgeçten alıp alt kısmını ezin ve servis tabağına alın. Peyniri hemen servis edebilir veya tuzlayıp buzdolabında bir süre bekletebilirsiniz.

ETİKETLER

Ege Bölgesi’nden evde peynir nasıl yapılır, bir parça Sepet Peynirine dayalı peynir tarifi