YOĞURT HAKKINDA

Günde 1 litre pastörize süt

1 yemek kaşığı yoğurt

Sütü ısıya dayanıklı toprak bir tencereye alın ve ocağa koyun. Karıştırırken soğumaya bırakın. Bu süre zarfında sütün sağlığını kaybetmemesi için kaynatmamaya çok dikkat edin. Ocaktan alın ve ılık olup olmadığını görmek için parmağınızı sütün içine batırın. Ayrı bir yerde bir yemek kaşığı sütü alın, yoğurda ekleyin ve karıştırın. Sütlü yoğurdu toprak çömleğe ekleyin ve hafifçe karıştırın. Daha sonra toprak çömleğin kapağını kapatın ve tencerenin her iki tarafını büyük bir havlu veya bezle sıkıca kapatın. soğumaya bırakın. Ardından kapağı çıkarın ve toprak kabı buzdolabına koyun. Gece boyunca soğutun ve servis yapın.

Hazırlarken unutmayın…

● Yoğurt yaparken sağlık ve lezzet için mutlaka cam kavanoz kullanın.

● Yoğurt sütünü her gün kullandığınızda kaynatmazsınız, bu sayede besin değerini korumuş olursunuz.

● Pastörize edilmemiş süt yerine normal süt kullanmak istiyorsanız 8-10 dakika karıştırarak kaynatın. Ardından ocağın altını kısın ve 15-20 dakika pişirin.

● Her gün pastörize sütle yapılan ev yapımı yoğurt, diğer sütlerle yapılan yoğurttan daha yumuşak ve lezzetlidir.

● Yoğurdun içine bıçağı sokup çıkardığınızda oluşan boşluk hızlı değil yavaş doluyorsa yoğurdunuz iyi demektir.

● Süt ve tüm süt ürünlerinde olduğu gibi B2 vitamini kaybı ve aynı anda bozulmaması için yoğurdu güneşte bırakmayın.

● Yoğurttaki bakterileri korumak için yoğurdunuzu buzdolabında saklayın.

ETİKETLER

ev yapımı yoğurt yararına yoğurt yapımı mayalı yoğurt nasıl yapılır ev yapımı yoğurt nasıl yapılır Ev yapımı yoğurt kanseri önler mi?