YARARLI YASTIK ÇAPRAZ

– 500 gram
– 1 su bardağı sıvı yağ
-1 çay kaşığı tuz
– 1 yemek kaşığı limon
– 1 paket margarin
– 1/5 su bardağı su

MİLFÖY Hamuru NASIL YAPILIR? YARATILIŞ

Un, yağ, tuz, limon ve su ekleyerek hamuru yoğurun.
Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirin.
Kalan hamuru üçgen şeklinde açın.
Margarini (oda sıcaklığında yumuşak) üç eşit parçaya bölün.
İlk hamur parçasını güzelce açın.
Hamuru uzun tarafından üçe, kısa tarafından üç eşit parçaya katlayın.
Nemli bir bezle örtün ve 15 dakika buzdolabında bekletin.
Bunu 15 dakika arayla iki parça margarin için tekrarlayın.
Dilerseniz büyük parçalar kesip hemen kullanabilirsiniz ya da hamuru buzdolabınızın derin dondurucusunda saklayabilirsiniz.