medyauzmani.com
Evde Simit Yapmak: Evde Simit nasıl yapılır? En iyi ev yapımı simit tarifi malzemelerini yapmak çok kolay – Yemek Fikirleri

Evde Simit Yapmak: Evde Simit nasıl yapılır? En iyi ev yapımı simit tarifi malzemelerini yapmak çok kolay

Simit, kahvaltı sofralarının olmazsa olmazlarından biridir. Pasta çeşitleri sokakta, evde, okulda, işte ve her yerde açlığı bastırmak için veya ana yemek olarak yenen lezzetli kahvaltılık yiyeceklerdir. Ülkemizde simit tüketimi sadece kahvaltı ile sınırlı değildir. Sokak simitleri genellikle atıştırmalık olarak tüketilir.

Simit evde nasıl yapılır?

adlı. Gevrek susamları, gevrek dokusu ve yumuşacık hamuru ile özellikle uzun Pazar kahvaltılarının en sevilen yemeğidir. Okula ve işe giderken sokakta satılan sıcacık kekler mütevazı bir kahvaltı olarak karşımıza çıkıyor.

Her türlü yenilebilir kekin en iyi şekli eski moda sokak ekmeğidir. Öte yandan gevrek, ılık ve kabarık eski sokak keki, evde birkaç temel malzemeyi birleştirip birkaç püf noktasına dikkat ederse herkesin kolayca yapabileceği bir yemektir. Evde simit yapımı sanılanın aksine oldukça kolay ve basit bir işlemdir. Bu tarif için gerekli malzemeler her evde her zaman bulunan malzemelerdir.

Hazırlaması kolay, evde yapılabilecek en güzel Simit tarifi

Aslında eski sokak keklerinin tadıyla evde çıtır çıtır ve sıcacık kekler yapmak çok kolay. Ev yapımı simit tarifi, kolay olduğu için herkesin evde simit yemesine olanak sağlayan bir tariftir. Eski sokak keklerinin kokusunu ve tadını özleyen, her zaman evinde lezzetli ve lezzetli ekmek yemek isteyen herkes bu tarifi uygulayarak nostaljik anıları canlandırabilir. Bu çıtır çıtır çıtır ekmek tarifi, çocukların kahvaltıda daha iyi beslenmesini de sağlayacaktır.

Ev yapımı simit malzemeleri

3.5 – 4 su bardağı un

1 su bardağı ılık süt

1 su bardağı ılık su

1 yumurta

1 yemek kaşığı şeker

1 çay kaşığı tuz

1 anlık sanal paket

üzerine;

Yarım çay kaşığı pekmez

1/2 çay kaşığı su

Susam

evde ekmek yapmak

Evde çıtır çörekler yapmak için aşağıdaki adımları izleyin:

1- Süt, su, şeker ve mayayı derin bir kaba alıp iyice karıştırın.

2- Yumurtayı karışıma ekleyin ve iyice karıştırın.

3- Her şeyi iyice karıştırdıktan sonra unu azar azar ilave etmeye başlayın ve karıştırmaya devam edin.

4- Karışıma tuz ekledikten sonra elinize yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.

5- Hamurun üzerini streç film veya nemli bir bezle örtüp oda sıcaklığında bir saat dinlendirin. Hamur bir saat boyunca iyice mayalanacaktır.

6- Ekşi hamurdan küçük toplar kesin. Kestiğiniz bezenin üzerine biraz un dökün ve uzun, ince rulolar haline getirin.

7- İki ruloyu üst üste atarak yuvarlak simit şekli verin ve uçlarını birleştirin. Ekmeği tek merdane ile de yuvarlayabilirsiniz.

8- Fırını açın ve ısıyı 180 dereceye ayarlayın.

9- Bir kapta su ve pekmezi karıştırın.

10- Susamları bir tavada kısa süre kavurun.

11- İlk hazırlanan simit hamurunu pekmezli suya batırın ve üzerine susamları dökün.

12- Kekleri fırın tepsisine yağlı kağıt sererek yerleştirin.

13- 180 derecelik fırında 30 dakika simit kızarana kadar pişirin.

Sıcak ve çıtır topuzunuz hazır. Afiyet olsun.

Evde çıtır çörekler yaparken dikkat edilmesi gerekenler

Ekmeği yaparken kullanacağınız ılık su ve ekmek, mayalanma işleminin daha başarılı olmasını ve daha kısa sürmesini sağlayacaktır.

Susam tohumlarını ekmek üzerinde kızartırsanız ekmek daha lezzetli olur.

Yaptığınız kekler fazla geldiyse ve kullanılmadıysa dondurucu poşete koyup buzlukta saklayabilir ve tüketildiğinde tekrar ısıtabilirsiniz.

Saray sarma nasıl yapılır?  Evde Saray lokma (üzüm) tarifi...

Saray sarma nasıl yapılır? Evde Saray lokma (üzüm) tarifi…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın