medyauzmani.com
Fırında kabak tarifi: kabak nasıl pişirilir? Fırında nasıl ve hangi sıcaklıkta pişirilir? – Yemek Fikirleri

Fırında kabak tarifi: kabak nasıl pişirilir? Fırında nasıl ve hangi sıcaklıkta pişirilir?

irtidat Kahvaltı, öğle yemeği, ara öğünler ve beş çayı için yenen lezzetli ve besleyici bir besindir. Mowafer’i sevmeyen neredeyse yoktur diyebiliriz. Ancak kıyıldığında kızartıldığında diyet düşmanı olur ve hijyen açısından zorluklara neden olur. Bu nedenle, bu fırında kahve tarifi, kızartma karmaşasıyla uğraşmak istemeyenler ve sadece nasıl göründüğüne önem verenler için mükemmel bir yemek haline geliyor.

Mücverin lezzetinden ödün vermeden daha sağlıklı, hafif ve pratik hale getirilmesiyle yapılan Fırında Mücver; Yaz akşamlarının en popüler öğünleri, kahvaltıları ve ara öğünlerinden biridir. Üstelik börek tarifi çok basit ve pratik olduğu için herkesin evinde rahatlıkla uygulayabileceği bir tarif. Osmanlı mutfağından beri Türk kültüründe çok önemli bir yere sahip olan Mücver’in bu sağlıklı ve hafif versiyonu, her yönüyle lezzetiyle yeni favoriniz olmaya aday.

Kabak nasıl pişirilir?

Kabak, derin yağda kızartılmış tadıyla herkesin en sevdiği yiyeceklerden biridir. Fırıncı, klasik bir fırıncı gibi tadı ve tadıyla insanı büyülüyor. Sağlıklı bir şekilde sofralara ulaşan bu eşsiz lezzet ile şekline dikkat edenler uskumru yemenin keyfini rahatlıkla çıkarabilirler. Fırında kabak haşlaması yaparken akılda tutulması gereken en önemli şey, kabakları iyice sıkmaktır. Bu rendelenmiş kabak tarifi kolay ve pratik olduğu için uskumru seven herkes bu tarifi çabucak uygulayabilir.

Pişmiş Pişmiş Malzemeler

4 kabak

3 yumurta

200 gr Tol Loro

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı un

1 çay kaşığı kabartma tozu

Yarım demet nane

Yarım demet dereotu

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı kara biber

Fırında kafirler yaptı

1- Kabağı rendeleyin ve suyunu iyice sıkın. Suyu iyi sıkmazsanız, susturucu biraz cıvık olur ve fırında iyi pişmeyebilir.

2- Kabak üzerinde. Yumurta, yeşillik, lor peyniri, un, kabartma tozu ve baharatları ekleyin. Baharat miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Dilerseniz biraz tuz veya tuzsuz lor peyniri kullanarak tuz miktarını dengeleyebilirsiniz. Eklemek istediğiniz farklı yeşillikler varsa dereotu ve nane yerine bunları kullanarak kendi tarifinizi oluşturabilirsiniz.

3- Karışımı iyice karıştırın ve yağlanmış fırın tepsisine veya fırın tepsisine dökün.

4- Karışımın üzerine susam ve çörek otu serpin.

5- Fırını 185 derecede bir süre önceden ısıtın.

6- Tepsiyi önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika altın rengi olana kadar pişirin.

Not: Bir dilim pişmiş kabak yaklaşık 65 kalori içerir. Çayın yanında servis edilen fırınlanmış kabak kıyıcıya köfteleri meze ve salata olarak ekleyebilirsiniz.

pişmiş hileler

Fırında kullandığınız pişirme kabı ne kadar büyük olursa harç o kadar ince olur ve fırında o kadar çabuk pişer. Mücver’i fansız pişirme programında pişirmek biraz daha uzun sürer ama ısı eşit dağıldığı için daha iyi pişer.

Harcın sulu olmaması için rendelenmiş kabak iyice sıkılmalı ve suyunu almalıdır. Aksi takdirde kıyma makinesinin içi tam pişmeyebilir.

Kabakların suyunu daha kolay sıkmak için temiz bir bez kullanabilirsiniz. Gazlı beze aktardığınız kabakları gazlı bezin üzerini kapatıp sararak sıkabilir, kalan posaları da gazlı bezin içinde sıkabilirsiniz.

Harç çok yumuşak veya cılız ise biraz un ekleyerek kıvamını koyulaştırabilirsiniz.

Çok yumuşak olmaması için harca sert beyaz peynir ekleyebilirsiniz. Kaşar peyniri eklemek isterseniz harcı soğuyunca yapmalısınız.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın