medyauzmani.com
Fırında Kabuklu Patates Kızartması – Ferishtah.com – Yemek Fikirleri

Fırında Kabuklu Patates Kızartması – Ferishtah.com

15. dakika. Hazırlanma zamanı

Patatesleri kızartmayı sevmediğim için her zaman fırında kızartırım. Bazen kaynatmadan patates dilimlerini yağ, tuz ve baharatlarla fırına koyuyorum. Ama patatesleri fırına vermeden önce haşladığımda bambaşka bir lezzet çıkıyor ortaya. Özellikle genç patatesleri kullanırken sonuç lezzetlidir. Dışı çıtır, fırının içi yumuşacık olan patates kızartması tarifinin malzemeleri ve yapılışı şu şekildedir. Mutlaka deneyin, seveceksiniz.

Dersler

  • 8 – 10 küçük patates
  • 1 yemek kaşığı zerdeçal tozu
  • zeytin yağı
  • ezilmiş Sarımsak
  • kaynayan su
  • tuz

Fırında Patates Kızartması Tarifi

1. Genç patateslerin kabuklarını yıkayıp temizleyin.

2. Patatesleri haşlayacağınız suyu, zerdeçal tozunu ve tuzu ortak bir tencereye koyun ve kaynatın.

3. Bu arada, temizlenmiş patatesleri dilimler halinde kesin.

4. Kaynayan suya patates dilimlerini ekleyin ve yaklaşık 15 dakika kaynatın.

5. Haşlanmış patateslerin yüzeyinde hafif bir yumru oluşmaya başlayınca sudan çıkarın.

6. Süzülen patatesleri tezgahın üzerine serdiğiniz kağıt havlunun üzerine koyun ve etrafa dağılmamasına dikkat ederek dikkatlice kurulayın.

7. Tuz, sarımsak tozu ve zeytinyağını bir kaseye koyun. Patatesleri bir daha sıçratmamaya özen göstererek bu sosa dikkatlice batırın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.

8. Kalan sosu patateslerin üzerine dökün.

9. Patatesleri 180 derecelik fırında yaklaşık 20-25 dakika, yüzeyi altın sarısı olana kadar kızartın.

kilit nokta

Arda Türkmen tarifleri arasında bu tarif çıtır çıtır fırında patates tarifi olarak yer alıyor. Ancak Arda, tarifindeki kaynayan suya zerdeçal eklemedi. Siz de tercihinize göre karar verebilirsiniz. Ama zerdeçal gerçekten güzel bir lezzet katıyor. denemenizi öneririm.

Patatesleri tercihinize göre ince dilimler veya elma dilimleri halinde hazırlayabilirsiniz. Ancak, haşlama süresinin filetoların kalınlığına göre değişeceğini unutmayın. Patatesler aniden aşırı pişirilirse, ıslatma aşamasında patatesler parçalanabilir.

Kaynak: ardaninmutfagi.com/yemek-recipes/vegetable-dshes/firinda-citir-potates

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın