medyauzmani.com
Fırında karnabahar yemek tarifi nasıl yapılır? – Yemek Fikirleri

Fırında karnabahar yemek tarifi nasıl yapılır?

10 dakika. Hazırlanma zamanı

Fırında karnabahar diyeti tarifi kilo vermeye çalışanların favorisi. Pek çok faydası olan karnabaharı çok pratik ve lezzetli bir şekilde hazırlayacağız. Bu tarifin bir diğer harika özelliği de karnabahar sevmeyenler için mucizevi bir tarif olmasıdır. Bu tarif ile fırında mantı tadında karnabahar hazırlayacaksınız. Diyet yapanlar, burnunu karnabahara çevirenler, pratik, sağlıklı ve lezzetli bir tarif arayanlar… Fırında karnabahar mantı tarifine hazırsanız başlayalım.

Dersler

  • 1 karnabahar
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • tuz
  • karabiber

yukarı:

  • sarımsaklı yoğurt
  • Kavrulmuş dana eti (isteğe bağlı)

Fırında karnabahar tarifi

1. Karnabaharı yıkayıp suyunu süzün.

2. Fırın tepsisine pişirme kağıdı koyun.

3. Küçük parçalara ayırdığınız karnabaharı tepsiye yayın.

4. Üzerine zeytinyağı ve baharatları gezdirip karnabaharla karıştırın.

5. Önceden 180 dereceye getirdiğiniz fırında 30-40 dakika pişirin.

6. Sarımsaklı yoğurt ve en sevdiğiniz baharatlar, sarımsak, soğan ve kavrulmuş kıyma ile servis edilir.

Afiyet olsun.

kilit nokta

Karnabaharı çiçeklerine ayırdıktan sonra küçük parçalara ayırabilirsiniz. Ya da büyük bir bıçakla karnabaharı bütün olarak başlatabilir ve çiçeklerine ayırmadan ince ince doğrayabilirsiniz. Alternatif olarak, karnabaharı kaba bir şekilde rendeleyebilir veya hafifçe öğütebilirsiniz.

İsteğe göre normal veya mevsimlik domates, salça veya domates sosu ekleyerek kıyma hazırlayabilirsiniz.

Zerdeçal ile baharatlı karnabahar karnabahar ravioli tarifiFırında karnabahar tarifiFırında karnabahar ravioli

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın