medyauzmani.com
Fırında kerevizli patates tarifi, nasıl yapılır? – Yemek Fikirleri

Fırında kerevizli patates tarifi, nasıl yapılır?

10 dakika. Hazırlanma zamanı

Bugün çok sağlıklı bir atıştırmalık hazırlıyoruz ve ona eşlik eden kereviz fırında kızartılmış. Kereviz sevmeyen ama kerevizin birçok faydasından yararlanmak isteyenler bu tarifi denemeli. Kereviz sevenler için et, balık ve patates kızartmasına rakip olabilecek bir aperatif. Öğünleri vejeteryan bir atıştırmalıkla atlamak isteyenler için öğün aralarında atıştırmalık sağlıklı bir seçenektir. Diyet yapanlar da kalorisi çok düşük olan fırında kızartılmış kerevizi gönül rahatlığıyla yiyebilirler.

Dersler

  • 2 orta boy kereviz
  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • yarım limon suyu
  • bir tutam tuz
  • bir tutam karabiber
  • bir tutam acı biber
  • En sevdiğiniz baharatlar (kuru nane, kekik, sarımsak tozu gibi)
  • Servis için yoğurt

Fırında kereviz patates tarifi

1. Kerevizi soyun, kararmaması için hemen limonlu suya atın.

2. Kerevizleri patates kızartmasına benzer şekilde ince dilimler halinde kesin.

3. Kerevizleri süzün, baharatları ve zeytinyağını ekleyin ve karıştırın.

4. Bir fırın tepsisine pişirme kağıdı koyun ve kerevizi kağıdın üzerine yerleştirin.

5. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika altın sarısı olana kadar pişirin.

kilit nokta

Kereviz saplarını kestikten sonra daha fazla değerlendirme için saklayın. Sebze çorbası, kereviz saplarını kullanarak yapabileceğiniz en iyi tariflerden biridir. Bu kereviz saplarını yapacağınız herhangi bir sebze çorbasına ekleyebilirsiniz. Kereviz sapları, sebze suyu detoks tariflerinde de kullanılabilir.

Baharat miktarını ve çeşidini tercihinize göre seçebilirsiniz.

Fırında kereviz nasıl kızartılırFırında kızarmış kereviz

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın