medyauzmani.com
Fırında kuzu kaburga tarifi, nasıl yapılır? – Yemek Fikirleri

Fırında kuzu kaburga tarifi, nasıl yapılır?

15. dakika. Hazırlanma zamanı

1 içinde. 15. dakika. Pişirme süresi

Özel bir sofra hazırlamak istediğinizde fırında kuzu kaburga sizi yanıltmayacak bir seçenek. Bu tarif, her zaman evde bulunan malzemelerle yapılır. Fırında ağır ağır pişen kuzu kaburgaların aromatik aroması mutfağınıza sinecek. Ve daha tadına bakmadan lezzetli bir akşam yemeği yiyeceğinizi anlayacaksınız.

Dersler

  • 1 kg kuzu kaburga
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • ezilmiş kırmızı biber
  • karabiber
  • tuz

Fırında kuzu kaburga tarifi, nasıl yapılır?

1. Sarımsakları ezin ve soğanı rendeleyin.

2. Yoğurt ve zeytinyağını karıştırıp çırpın, ardından sarımsak, soğan, biber salçası, toz biber, karabiber ve tuzu ekleyip karıştırın.

3. Kuzu kaburgaları bıçakla kazıyın ve hazırladığınız sosu üzerine yayın.

4. Eti ağzı kapalı bir kaba alıp buzdolabında 2-3 saat marine etmeye bırakın.

5. Kaburgaları bir fırın tepsisine koyun ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-15 dakika yüksek sıcaklıkta mühürleyerek pişirin.

6. Fırın sıcaklığını 160 dereceye düşürün ve bir saat daha pişirin.

7. İyice pişip piştikten sonra kaburgaları fırından çıkarın.

8. Arzu ettiğiniz pilav, yeşil salata, soğuk soğan ve domates salatası ile servis edilir.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın