medyauzmani.com
Fırında kuzu muz tarifi nasıl yapılır? – Yemek Fikirleri

Fırında kuzu muz tarifi nasıl yapılır?

15. dakika. Hazırlanma zamanı

1 içinde. 30 dakika. Pişirme süresi

Kuzu bacağı, kuzunun uyluğundan çıkarılır. Doğru şekilde pişirildiğinde ortaya lezzetli, ağızda eriyen bir lezzet çıkıyor. Fırında kuzu pirzola tarifi ile hazırlayacağınız et yemeğini ilk kez deneseniz bile herkes bayılacak. Önce incikleri bir tavada yüksek ateşte kızartacağız, ardından fırında yavaş yavaş pişireceğiz. Kim deneyecekse eline sağlık.

Dersler

  • 4 koyun bacağı
  • ½ çay kaşığı Riviera zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 2 su bardağı sıcak su
  • tuz
  • karabiber

kilit nokta

Eğer fırına dayanıklı bir pik döküm tavanız varsa, pik döküm tavada kızarttıktan sonra gerekli malzemeleri ilave edebilir ve döküm tavayı kapağı kapalı olarak fırına yerleştirebilirsiniz. Dökme demir yerine kapaklı herhangi bir fırına dayanıklı tencere yapılabilir, ancak dökme demir tencerede tandır benzeri bir lezzetin tadını çıkarabilirsiniz. Kapaksız bir fırın tepsisi kullanacaksanız, kabı çift kat yağlı kağıt ile sıkıca kapatabilirsiniz.

Fırında kuzu muz tarifi nasıl yapılır?

1. Sapları yıkayın ve bir havluyla iyice kurulayın.

2. Zeytinyağını bir demir tavaya alıp ısıtıyoruz.

3. Sapları sıcak tencereye koyun ve 3 dakika kızartın.

4. 3 dakika sonra sapları çevirin ve diğer tarafı 3 dakika kızartın.

5. Tencereye 2 su bardağı sıcak su ekleyin.

6. Soyulmuş soğanları 7-8 dilime kesin ve tencereye ekleyin.

7. Sarımsakların kabuklarını soyun ve her bir karanfil 2-3 parçaya bölün ve sapların arasına yerleştirin.

8. Tuz ve karabiber ekleyin.

9. Tencerenin kapağını kapatıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında en az 60 dakika pişirin. Kullandığınız fırına veya fırın kabına göre bu süre değişebilir. Sap kemikten ayrılmaya başlayana kadar süreyi uzatın.

10. Yanında bulgur veya pirinç pilavı ve bol yeşil salata ile servis edilir.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın