medyauzmani.com
Fırında levrek tarifi, nasıl yapılır? Bir resim ile kanıtlanmış bir tarif – Yemek Fikirleri

Fırında levrek tarifi, nasıl yapılır? Bir resim ile kanıtlanmış bir tarif

10 dakika. Hazırlanma zamanı

Fırınlanmış levrek, lezzet açısından kızarmış levrek yerine tercih edilir. Ayrıca tabii ki önemli bir avantajı da fırında yapıldığında eve koku bulaşmamasıdır. Fırında levrek tarifi 10 dakikada hazırlanabilen çok pratik bir tarif ama öte yandan tam kıvamında ve balığın lezzeti üstte. Tarif için gerekli malzemeler ve nasıl hazırlanacağı aşağıdadır.

Fırında Levrek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 orta boy levrek
  • 1 domates
  • 1 soğan
  • 1 limon
  • Yarım çay kaşığı zeytinyağı
  • karabiber
  • tuz
  • 2 diş sarımsak (isteğe bağlı)

Fırında levrek tarifi

1. Aldığınız temiz levrekleri yıkayın ve suyunu süzmesi için bir kevgir içinde birkaç dakika bekletin.

2. Balıkları tepsiye veya pişireceğiniz fırın tepsisine yerleştirin.

3. Balığın içini ve yanlarını zeytinyağı ile ovun.

4. Her iki tarafını da tuz ve karabiberle tatlandırın.

5. Domatesleri, soğanları ve limonu balığa sığacak kalınlıkta dilimler halinde kesin ve balığın içine yerleştirin.

Fırında levrek tarifi

6. Balıkları önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında, fırınınıza göre 45-50 dakika, üstleri açık kahverengi olana kadar pişirin.

levrek tarifi

kilit nokta

1. Dilerseniz iki diş sarımsağı ezip tarifte kullanacağınız zeytinyağı ile karıştırabilirsiniz.

2. Levrek ile giden ana yemekler mercimek çorbası, mevsim salatası ve patates salatasıdır. Levrek yanında turşu ve turta da servis edebilirsiniz.

Levrek hangi aylarda yenir?

Şubat, Mart, Nisan ve Mayıs ayları levreklerin tam sezon olduğu aylardır. Bu aylarda levrek çok lezzetlidir ve mevsiminde olduğu gibi bolca yenilmelidir. Ekim, balık sezonunun en yoğun olduğu aylardan biridir ve aynı zamanda levreklerin de lezzetli olduğu zamandır.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın