medyauzmani.com
Fırında patatesli levrek tarifi nasıl yapılır? – Yemek Fikirleri

Fırında patatesli levrek tarifi nasıl yapılır?

15. dakika. Hazırlanma zamanı

Levrek en çok satan ve en popüler balıklar arasındadır. Kemik fazlalığının olmaması, etinin bol olması ve her türlü pişirme yöntemine uygun olması levreklerin sıklıkla tüketilmesini sağlar. Enfes levrekleri fırında nasıl pişirirseniz pişirin, evin kokusunu alma ihtimalini ortadan kaldırır. Aynı zamanda daha sağlıklı bir yemek yapar. Fırında levrek pişirdiğimde tepsiye bolca patates ekliyorum. İşte bu fırında patates tarifi ile lezzetli, bereketli ve lezzetli levrek nasıl yapılır.

Dersler

  • 5 adet temizlenmiş levrek
  • 5-6 orta boy patates
  • 2 orta boy soğan
  • 7 ila 8 diş sarımsak
  • 3 limon
  • zeytin yağı
  • tuz
  • karabiber

kilit nokta

Pişireceğiniz levrek büyükse bıçakla dilimleyin ki eşit ve güzel pişsin.

Fırında Patates Levrek tarifi

1. Temizlenmiş ve ayıklanmış levreklerin iç ve dış yüzeylerini iyice yıkayın ve fazla suyunu kevgir içine boşaltın.

2. Patatesleri ve soğanları soyun ve orta kalınlıkta halkalar veya dilimler halinde kesin.

3. Bir fırın tepsisine yağa dayanıklı kağıt serin ve tepsiye patatesleri ve soğanları yayın.

4. Üzerine zeytinyağı gezdirip tuz ve karabiber serpin.

5. Sarımsakları dilediğiniz gibi soyarak veya kabuğunu soyarak tepsiye koyun.

6. 180 dereceye getirdiğiniz fırında soğanları ve patatesleri 15 dakika pişirin.

7. 15 dakika sonra tepsiyi fırından çıkarın. Tuz, karabiber ve zeytinyağı ile ovduğunuz levrekleri patates ve soğanların üzerine koyun.

8. Limonu halka halka kesin, levreklerin arasına birer dilim limon koyun.

9. Diğer limon halkalarını da tepsiye ekleyin.

10. Tepsiyi tekrar fırına koyun ve balıklar açık kahverengi olana kadar 25-30 dakika daha pişirin.

Fırında patatesli levrek nasıl yapılır?

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın