medyauzmani.com
Fırında patlıcan kebabı – Yemek Fikirleri

Fırında patlıcan kebabı

Fırında patlıcan kebabı fanı nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Patlıcanlar yıkanır ve başları kesilir. Uzunlamasına ortadan ikiye kesilir. Kesilen düz kısım kesme tahtasına yerleştirilir ve pipetler her iki tarafa yerleştirilir.
  2. Bıçakla kesmeye başlayın. Bıçak samana değene kadar dilimlenir. (yani alt kısım kesilmeyecek) 6 kez bu şekilde 7. Sapı alıp tam birleşim noktasından keselim.
  3. Bu sayede alttan yelpaze gibi bir kesim elde etmiş oluyoruz. Bütün patlıcanlar bu şekilde hazırlandıktan sonra tuzlu suda ıslatılır, acılığı giderilir ve siyah suyu alınır.
  4. Patlıcanı beklerken kıyma harcı hazırlanıyor. Kıyma, soğan, maydanoz, sarımsak ve baharatları güzelce karıştırıp bir kapta yoğurun ve kıyma harcı hazırlanır.
  5. Bekleyen patlıcanın suyu süzülür ve her dilimin arasına biraz kıyma konur. Bu şekilde tamamlayıp tepsiye veya uygun bir tepsiye yerleştirin. Sos için salça ve suyu karıştırıp hazırladığınız patlıcanın üzerine dökün.
  6. 180-190 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Harika bir ana yemek olarak 😋 pilav, çorba, cacık veya salata ile servis edebilirsiniz. Ne yapacaksan iyi şanslar, iyi eğlenceler❤️.

Resimli fırında patlıcan kebabı tarifi

Fırında patlıcan kebabı
Fırında patlıcan kebabı
Fırında patlıcan kebabı
Fırında patlıcan kebabı
Fırında patlıcan kebabı

En popüler mutfak ve ev eşyalarında kaçırılmayacak fırsatlar için tıklayın.

4 milyon kişi tarafından takip edilen Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

9 milyondan fazla kişi tarafından indirilen Lezzetli Tarifler uygulaması ile. 800.000’den fazla Denenmiş ve test edilmiş tarif her zaman yanınızda. Siz de hemen indirin.

Fırında patlıcan kebabı 13.10.2022 15:05 tarihinde gönderildi.

Bu sayfa 13.10.2022 15:06 tarihinde güncellenmiştir.

Kebap tarifleriet yemekleri
Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın