medyauzmani.com
Fırında sebzeli uskumru – Tarisf’i deneyin – Yemek Fikirleri

Fırında sebzeli uskumru – Tarisf’i deneyin

30 dakika. Hazırlanma zamanı

Kızartmak yerine istavriti fırında pişirerek lezzetinin tadını çıkarabilirsiniz. Evinizde kızartma kokusu olmadan sağlıklı ve lezzetli balık yiyebilirsiniz. Fırında sebzeli uskumru için çok pratik bir tarif.

Dersler

  • 500 gram istavrit
  • 2 patates
  • 2 soğan
  • 1 büyük domates veya 10-12 kiraz domates
  • 4-5 defne yaprağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • tuz
  • Arzuya göre kekik, sarımsak tozu ve pul biber

kilit nokta

Fırında sebzeli uskumru hazırlarken tarifteki sebzelere bu sebzeyi de ekleyebilirsiniz.

  • 1-2 pırasa
  • 3-4 pazı yaprağı
  • 3-4 yaprak kara lahana
  • 2 yeşil biber
  • 1 demet maydanoz

Zeytinyağı miktarını sebze miktarına göre de artırabilirsiniz.

Fırında sebzeli makao tarifi

1. Uskumruyu çıkarın, bol suyla yıkayın ve suyunu süzün.

2. Soğanları halka halka, patatesleri küçük küpler halinde kesin.

3. Kiraz domates kullanıyorsanız, ikiye bölün. Büyük bir domates kullanacaksanız, ortadan ikiye kesebilirsiniz.

4. Sebzeleri fırın tepsisine koyun.

5. Sebzelerin üzerine biraz tuz serpin.

6. Sebzelere defne yaprağı ekleyin.

7. Zeytinyağı ve kullanacağınız baharatları küçük bir kapta karıştırın.

8. Hazırladığınız zeytinyağı sosuyla balıkları iyice karıştırın.

9. Sosun içine iyice bulanmış istavriti sebzelerin üzerine yerleştirin.

10. Kalan sos varsa, uskumru üzerine serpin.

11. 180 derecelik fırında yaklaşık yarım saat patatesler yumuşayana ve uskumruların rengi dönene kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Fırında istavrit nasıl pişirilir
Sebzeli pişmiş uskumru

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın