medyauzmani.com
Fırında yumurtalı ekmek tarifi, nasıl yapılır? – Yemek Fikirleri

Fırında yumurtalı ekmek tarifi, nasıl yapılır?

10 dakika. Hazırlanma zamanı

Çocuklar için çok lezzetli ve pratik bir kahvaltı önerim var. İştah açıcı kokusu ve görüntüsüyle çocuklarınızın karşı koyamayacağı bir fırında yumurtalı rulo tarifi. Yumurtalı ekmek her yaptığımda farklı bir lezzet alıyorum çünkü içine koyduklarım her seferinde sahip olduğum malzemelere göre değişiyor. Ben de ekmek katlarını farklı şekillerde hazırlıyorum. Mesela ben bazen peyniri rendeleyerek bazen de dilimleyerek kullanıyorum. Bu sefer şöyle kurdum, sadece çocuklar değil eşim de çok seviyor. Son zamanlarda yaptıklarımdan en etkileyicisi buydu, bir izdihamda dövüldü. Kendiniz deneyin, sonuç sizi kesinlikle yanıltmayacaktır.

Dersler

  • 9 dilim tost
  • 4 yumurta
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 5-6 dilim salam
  • Yarım çay kaşığı süt
  • 9 ince dilim kızarmış kaşar ekmeği
  • 100 gram peynir
  • 9 kiraz domates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Fırında yumurtalı ekmek tarifi

  1. Yumurtaları çatalla düz bir kapta çırpın.
  2. Tereyağını eritin ve yumurtalara dökün.
  3. Karışıma sütü ekleyip tekrar çırpın.
  4. Salamı küçük parçalar halinde kesin ve yumurta karışımına ekleyin.
  5. Fırın tepsisine pişirme kağıdı koyun.
  6. Tost ekmeğinin bir tarafını yumurtalı karışıma batırıp tepsiye dizin.
  7. Üzerine kaşar peyniri ve dil peyniri dilimlerini dizin.
  8. Kasede kalan yumurtalı karışımı ekmeğin üzerine eşit şekilde paylaştırın.
  9. Domatesleri yıkayın, ikiye bölün ve ekmeğin üzerine koyun.
  10. Son olarak ekmeğin üzerine zeytinyağı sürün.
  11. 180 derecelik fırında altın sarısı olana kadar pişirin.

Afiyet olsun.

yumurtalı ekmek

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın