medyauzmani.com
Fırınlanmış kuzu kollu tandır tarifi, hazırlama yöntemi – Yemek Fikirleri

Fırınlanmış kuzu kollu tandır tarifi, hazırlama yöntemi

15. dakika. Hazırlanma zamanı

2 içinde. 45 dakika. Pişirme süresi

Arda’s Kitchen’dan aldığım fırında tandır tarifi defalarca denediğim bir tarif. Tandır et yemeği, görkemi ve lezzeti ile yiyenler tarafından övülecektir. Hazırlaması çok kolay olan bu tarifi tarif defterinize eklemenizi şiddetle tavsiye ederim. Kim deneyecekse eline sağlık.

Dersler

  • 1 kol kemikli bütün kuzu eti
  • 1 baş sarımsak
  • 8 – 10 küçük patates, soyulmuş
  • 2-3 dal taze biberiye veya 1 tatlı kaşığı kuru biberiye
  • 2 – 3 havuç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay kaşığı zeytinyağı
  • tuz
  • karabiber

Fırında kuzu kollu tandır tarifi

1. Patatesleri güzelce yıkayıp kurulayın.

2. Bir fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın.

3. Patatesler büyükse ortadan ikiye kesin veya bütün olarak tepsiye dizin.

4. Havuçların kabuklarını soyup irice doğrayın ve tepsiye ekleyin.

5. Sarımsakların kabuklarını soyun ve tavaya sarımsağı ekleyin.

6. Daha sonra sebzelerin üzerine zeytinyağı ve tuzu ekleyip hepsini karıştırın.

7. Biberiye toz ise sebzelerin üzerine serpin, dal ise tepsiye bütün halinde koyun.

8. Kuzu gömleğinin üzerine çukurlar açın ve zeytinyağı, tuz ve karabiberle ovun.

9. Kuzu kolunu tepsideki sebzelerin üzerine yerleştirin.

10. Sebzelerin içine 4-5 adet kürdan koyun ve bu kürdanların üzerine yağlı kağıt koyun ki ete değmesin ve etin üzerini kapatsın.

11. Tepsiyi 180 derecede önceden ısıtılmış fırına koyun ve iki buçuk saat pişirin.

12. Et kemikten ayrılmaya hazır olduğunda etin üzerine kapattığınız yağlı kağıdı çıkarın.

13. Tereyağını etin üzerine küçük parçalar halinde koyun ve kapağın altında 15-20 dakika pişirin.

14. Et ve sebzeler kızardığında tepsiyi fırından çıkarın.

Afiyet olsun.

kilit nokta

Orijinal tarifte Arda, bir fırın tepsisinin veya tepsinin her tarafını kaplıyor. Ama üzerini örtmek için pişiriyorum ve sonuç harika.

Kuzu, kekik ve biberiye gibi baharatlarla pişirildiğinde daha lezzetli olur.

Tandır eti, etin orta veya düşük ısıda uzun süre pişirilmesiyle elde edilir. Et bu şekilde pişirildiğinde lezzeti artar.

Kuzu kol tandır yanında salçalı bulgur pilavı yapabilirsiniz.

Resimlerle pişmiş tandır tarifi

Fırında kuzu kollu tandır tarifi
Patates ve havuç ile koyun etiFırında ne kadar tandır eti

Kaynak: www.ardaninmutfagi.com/ Yemek-recipes / et-yemekleri / kuzu-tandır

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın