medyauzmani.com
Gıda Döngüsü – Yazarlar Haberleri – Yemek Fikirleri

Gıda Döngüsü – Yazarlar Haberleri

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün gıda kayıplarına ilişkin açıkladığı bu istatistikler ürkütücü ve üzücü. Yemekleri israf etmemeyi öğrenmek ve özellikle hazırlık ve sonrasında değerini bilerek yeme sürecine girmektir. Bu konuda bireysel çabaların varlığı çok önemlidir. “Bu çabayı kim destekleyecek?” Bu kayıpları en az bu kadar korkutucu buluyorum. Hasarı önlemek için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız, ancak aynı zamanda öğrenmeli ve eğitmeliyiz. Doğa ile güçlü olması gereken ilişkinin zayıflığı, bir mucizeye tanık olmak için besin yetiştirme, kısacası yolculuğunu azaltır ya da yok eder. Bu nedenle, mükemmellik kavramını yanlış yorumlamak, yiyeceğin mükemmel kısmının matematiğini çarpıtmak, gıdanın piyasada olması gerektiği gibi saf toprağında yetişme şansını azaltır. Peki neler oluyor; Rengi, şekli ve boyutu standartlara uymayan gıdalar imha edilir. Anadolu yemek kültüründe özel bir yeri olan bodrum kültürü, aslında bu dönemde özel bir korumaya sahip bir uygulamadır. Zamanında ve zamanında yemek hazırlama sistemleri sağlar ve gıda döngüsünü kendisi tamamlar. Yemekleri ihtiyaçlara, alışkanlıklara ve yemek kültürüne göre hazırlama fikrini her zaman bir çevre hareketi, bir tür onur olarak görüyorum. Bodrumda uzun zaman alan bir hazırlık süreci vardır. Kadınların aile yemekleri hazırlarken yaptıkları tasarrufları ve ev sahipliği yapacak misafir sayısını düşünün, yemek hazırlamak için tüm beceri ve yeteneklere sahiptir. Manevi ve entelektüel açıdan ve bodrumun inşası sırasında kadınların yeteneğinden ‘israfsız bir yaşam’ kavramı bile var. Her zaman aynı alışkanlıkla yenen yiyeceklerin bölümleri dışında; saplar, kökler ve yapraklar gibi kısımlar da analiz edilir. Malzemenin her bir parçasını kullanmayı ve değerlendirmeyi bilen otoriteler tarafından bu bilginin geleceğe aktarılması hem malzemenin hem de kavramın kaybolmasını sağlar. İyi saklamak ve saklamak, herhangi bir tür gıdayı, herhangi bir geleneği veya konsepti sürdürülebilir kılmak için önemli bir adımdır. Bodrumda bir oda var, bu ay derginizde baloncuklar var. Kübra Sultan Yüzüncü Yıl, ‘Yazı Kıştan Kurtarmak’ isteyenlerin kaçırmaması gereken Akçakaya bezelyesini ‘Burayı Koru’ sloganıyla bu dergide yazdı. Özlem Özgen, yıl boyunca yayınlamak istediğimiz demleme yöntemine bir giriş yazarak bu projeye başladı. Anadolu’daki ve dünyadaki yerler ve balonlar hakkında bilgileri sadece derginizde değil www.sofra.com.tr ve sosyal medya hesaplarımızda da bulabilirsiniz. Sana iyi bir Eylül diliyorum.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın